Obuolių uogienė - tai tikras ir nesumeluotas vaikystės skonis... Blynai ar naminis pyragas su obuolių uogiene... Kas gali būti geriau?
Pagaminsite per: | 60 min. |
Paruošimas
1. Obuolius nulupkite, išėmę šerdį, susmulkinkite.
2. Paruoštus obuolius sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir padėkite ant viryklės.
3. Virkite ant vidutinės ugnies, kol obuoliai suminkštės.
4. Supilkite cukrų. Sumaišykite ir virkite toliau.
5. Virkite, periodiškai pašalindami putas, iki reikiamo tirštumo.
6. Sutrinkite trintuvu ir leiskite vėl užvirti.
7. Supilkite paruoštą uogienę į sterilius sausus indelius, leiskite atvėsti. Tada uždėkite dangtelius.
2. Paruoštus obuolius sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir padėkite ant viryklės.
3. Virkite ant vidutinės ugnies, kol obuoliai suminkštės.
4. Supilkite cukrų. Sumaišykite ir virkite toliau.
5. Virkite, periodiškai pašalindami putas, iki reikiamo tirštumo.
6. Sutrinkite trintuvu ir leiskite vėl užvirti.
7. Supilkite paruoštą uogienę į sterilius sausus indelius, leiskite atvėsti. Tada uždėkite dangtelius.
Ingredientai
* Obuoliai: 1 kg
* Cukrus: 500 gr
* Vanduo: 1/2 puodelio
* (Iš šio kiekio produktų gaunasi apie 1l uogienės).
* Cukrus: 500 gr
* Vanduo: 1/2 puodelio
* (Iš šio kiekio produktų gaunasi apie 1l uogienės).
Siųsti atsiliepimą