Orancello – naminis apelsinų likeris

Damoms labai patiks šis puikus apelsinų likeris - Orancello. Alkoholinis gėrimas. N-21

Pagaminsite per:60 min.
Porcijos:1
Paruošimas
1. Nuplaukite apelsinus ir nulupkite žieveles. Stenkitės neliesti baltos plėvelės sluoksnio, nes didelis jo kiekis vėliau gali tapti tirštas.

2. Visą žievelę sudėkite į stiklainį, užpildykite degtine ir 5 dienas padėkite į šaldytuvą ar kitą tamsią ir vėsią vietą.

3. Įdėkite apelsinus, tiksliau, tai, kas liko iš jų, į maišą, tvirtai suriškite ir padėkite į šaldytuvą. Po 5 dienų jie bus mums reikalingi.

4. Šeštą dieną apelsinų tinktūrą ištraukite, atskirdami skystį nuo žievės. Žieveles išmeskite.

5. Iš apelsinų, iš kurių žievelė buvo nulupta pirmajame etape, išspauskite sultis. Turįtų gautis maždaug puse litro (0,5 litro). Jei išeina mažiau, įpilkite sulčių iki norimo tūrio. Sumaišykite apelsinų sultis su 0,5 kg cukraus ir padėkite ant viryklės įjungę stiprią ugnį. Maišant kaitinkite, kol cukrus visiškai ištirps.

6. Gautą sirupą visiškai atvėsinkite.

7. Sumaišykite sirupą su apelsinų tinktūra, supilkite gautą tirpalą į buteliuką ir šaldykite dar 2–3 dienas.

8. Patiekite paruoštą tirpalą atšaldytą užšaldytuose stiklinėse ar taurelėse.
Ingredientai
* 5 dideli apelsinai
* 0,7 l degtinės
* 0,5 kg cukraus
* 1 indas su dangteliu (1 litro tūris)
* 1 butelis (1-1,5 litro tūrio)
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Jei radote klaidą, praneškite mums apie tai pažymėdami tekstą ir paspausdami Ctrl+Enter.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button

Pranešimas apie klaidą

Šis tekstas bus išsiųstas mūsų redaktoriams: