Pačios skaniausios varškės spurgos

Labai minkštos ir skanios varškės spurgos! Puikus pasirinkimas savaitgaliui!

Pagaminsite per:45 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Varškę mediniu šaukštu ištriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, dedame kiaušinius ir viską gerai išmaišome.

2. Į miltus beriame kepimo miltelius ir persijojant beriame į varškę (ne visus iš karto). Maišome mediniu šaukštu ir vėl beriame miltų, kol maišyti tešlą šaukštu pasidarys gana sunku. Tešla turi gautis lipni.

3. Giliame puode įkaitiname riebalus. Nustatome vidutinį ugnies kaitrumą, nes jeigu riebalai bus per karšti, spurgos greitai apkeps, o vidus liks neiškepęs.

4. Šaukštą (šį kartą ne medinį :)) pamirkome šaltame vandenyje, juo atgnybiame nedidelį gabalėlį tešlos, drėgnomis rankomis formuojame rutuliukus ir metame juos į puodą.

5. Varškės spurgas apkepame iš abiejų pusių, išgriebiame kiaurasamčiu ir dedame ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalai.

6. Dar karštos varškės spurgos apibarstomos miltiniu cukrumi. Skanaus!
Ingredientai
450 g varškės (ne iš pakelių, sausesnės)
6 valgomieji šaukštai cukraus
3 kiaušiniai
~ 6 valgomieji šaukštai miltų
0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelis vanilinio cukraus
Riebalų virimui
Miltinio cukraus spurgoms pabarstyti
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button