Puikaus skonio desertas - Panna Cotta. Gal šiek tiek riebokas desertas, bet užtikriname - patiks kiekvienam!
Pagaminsite per: | 240 min. |
Porcijos: | 6 |
Paruošimas
1. Želatiną pamirkykite šaltame vandenyje.
2. Jei naudojate želatinos miltelius, pamirkykite juos santykiu nuo 1 iki 6 (1 g želatinos 6 g vandens). Šokoladiniam sluoksniui sujungiame grietinėlę, pieną ir cukrų, užviriname ir nukeliame nuo ugnies. Įpilkite šokolado (jei naudojate plytelę - smulkiai pjaustykite peiliu).
3. Leiskite pastovėti keletą minučių, tada sumaišykite su šluotele iki vientisos masės.
4. Įpilkite želatinos.
5. Maišykite, kol ištirps ir supilkite į stiklines.
6. Dėkite į šaldytuvą kad sutvirtėtų, maždaug 2-3 valandoms. Tuo tarpu paruoškite kavos dalį. Kavą sumaišykite su grietinėle ir cukrumi. Užvirkite. Nukelkite nuo ugnies ir įpilkite želatinos.
7. Sumaišykite. Tada palikite atvėsti kambario temperatūroje, uždenkite maistine plėvele.
8. Iš šaldytuvo išimkite stiklines ir užpilkite paruoštą kavos dalį.
9. Želė tegul visiškai sukietėja, dar laukite apie 3 valandas.
10. Plakite grietinėlę, kol ji padidės, pabaigoje suberkite cukraus pudrą.
11. Grietinėlę sudėkite į konditerinį maišelį ir užpurkškite ant kavos sluoksnio. Jei norite, šiek tiek pabarstykite kakavos milteliais.
2. Jei naudojate želatinos miltelius, pamirkykite juos santykiu nuo 1 iki 6 (1 g želatinos 6 g vandens). Šokoladiniam sluoksniui sujungiame grietinėlę, pieną ir cukrų, užviriname ir nukeliame nuo ugnies. Įpilkite šokolado (jei naudojate plytelę - smulkiai pjaustykite peiliu).
3. Leiskite pastovėti keletą minučių, tada sumaišykite su šluotele iki vientisos masės.
4. Įpilkite želatinos.
5. Maišykite, kol ištirps ir supilkite į stiklines.
6. Dėkite į šaldytuvą kad sutvirtėtų, maždaug 2-3 valandoms. Tuo tarpu paruoškite kavos dalį. Kavą sumaišykite su grietinėle ir cukrumi. Užvirkite. Nukelkite nuo ugnies ir įpilkite želatinos.
7. Sumaišykite. Tada palikite atvėsti kambario temperatūroje, uždenkite maistine plėvele.
8. Iš šaldytuvo išimkite stiklines ir užpilkite paruoštą kavos dalį.
9. Želė tegul visiškai sukietėja, dar laukite apie 3 valandas.
10. Plakite grietinėlę, kol ji padidės, pabaigoje suberkite cukraus pudrą.
11. Grietinėlę sudėkite į konditerinį maišelį ir užpurkškite ant kavos sluoksnio. Jei norite, šiek tiek pabarstykite kakavos milteliais.
Ingredientai
* Šokolado sluoksniui:
* Grietinėlės 33 proc. 200 ml
* Cukraus 30 g
* Kartaus šokolado 50 g
* Pieno 100 ml
* Želatinos 8 g
* Kavos sluoksniui:
* grietinėlės 33 proc. 200 ml
* Šviežiai užvirintos kavos 120 ml
* Cukraus 40 g
* Želatinos 8 g
* Užbaigimui:
* Grietinėlės 33 proc. 120 ml
* Cukraus pudros 25 g
* Kakavos miltelių 1 šaukštelis
* Grietinėlės 33 proc. 200 ml
* Cukraus 30 g
* Kartaus šokolado 50 g
* Pieno 100 ml
* Želatinos 8 g
* Kavos sluoksniui:
* grietinėlės 33 proc. 200 ml
* Šviežiai užvirintos kavos 120 ml
* Cukraus 40 g
* Želatinos 8 g
* Užbaigimui:
* Grietinėlės 33 proc. 120 ml
* Cukraus pudros 25 g
* Kakavos miltelių 1 šaukštelis
Siųsti atsiliepimą