Jei naudojate paruoštą tešlą, nesunku savo šeimą pradžiuginti naminiais pyragais. Iš aguonų, riešutų ir medaus gaunamas sultingas vyniotinio įdaras, kuris paįvairina namų arbatos gėrimą.
Pagaminsite per: | 60 min. |
Kategorija: | Pyragai |
Virtuvė: | Lietuviška |
Porcijos: | 4 |
Paruošimo būdas: | Kepimas |
Paruošimas
1. Jei naudojate šaldytą tešlą, ją atšildykite.
2. Aguonas užpilkite karštu vandeniu santykiu 1:2. Palikite išbrinkti mažiausiai 30 minučių. Į aguonas neįsigėrusį vandenį nupilkite.
3. Paruoštas aguonas sutrinkite grūstuve arba trintuvu.
4. Graikinius riešutus lengvai paskrudinkite sausoje keptuvėje. Susmulkinkite riešutus.
5. Sumaišykite aguonas, riešutus ir medų. Galite pridėti džiovintų vaisių, iš anksto nuplikytų ir susmulkintų.
6. Tešlą iškočiokite į stačiakampį trijų–penkių milimetrų storio sluoksnį. Ant jo dedame įdarą, tolygiai paskirstome. Susukite tešlą, užspauskite kraštą. Susukti vyniotinį į žiedą, kurio išorėje peiliu reikia padaryti įpjovas, kad gaminys kepant nesideformuotų.
7. Kiaušinį lengvai išplakite šakute, sutepkite vyniotinio paviršių.
8. Kepkite vyniotinį iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 20-30 min. Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo orkaitės savybių.
2. Aguonas užpilkite karštu vandeniu santykiu 1:2. Palikite išbrinkti mažiausiai 30 minučių. Į aguonas neįsigėrusį vandenį nupilkite.
3. Paruoštas aguonas sutrinkite grūstuve arba trintuvu.
4. Graikinius riešutus lengvai paskrudinkite sausoje keptuvėje. Susmulkinkite riešutus.
5. Sumaišykite aguonas, riešutus ir medų. Galite pridėti džiovintų vaisių, iš anksto nuplikytų ir susmulkintų.
6. Tešlą iškočiokite į stačiakampį trijų–penkių milimetrų storio sluoksnį. Ant jo dedame įdarą, tolygiai paskirstome. Susukite tešlą, užspauskite kraštą. Susukti vyniotinį į žiedą, kurio išorėje peiliu reikia padaryti įpjovas, kad gaminys kepant nesideformuotų.
7. Kiaušinį lengvai išplakite šakute, sutepkite vyniotinio paviršių.
8. Kepkite vyniotinį iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 20-30 min. Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo orkaitės savybių.
Ingredientai
* Sluoksniuotos mielinės tešlos - 500 g;
* Aguonos - 100 g;
* Graikiniai riešutai - 100 g;
* Medus - 80 g;
* Kiaušinis - 1 vnt.
* Aguonos - 100 g;
* Graikiniai riešutai - 100 g;
* Medus - 80 g;
* Kiaušinis - 1 vnt.
Siųsti atsiliepimą