Iškepti imbierinius sausainius labai paprasta, tereikia užminkyti tešlą ir leisti pailsėti, o tada naudoti mėgstamas sausainių formeles.
Paruošimas
1. Ištirpinkite medų.
2. Dideliame dubenyje išplakite sviestą ir cukrų. Įpilkite ištirpinto medaus ir viską gerai išmaišykite.
3. Į masę įmuškite kiaušinį. Dar kartą gerai išmaišykite.
4. Suberkite persijotus miltus, sodą, imbierą, cinamoną, gvazdikėlius, kardamoną.
5. Minkykite tešlą, ji bus lipni, bet tai gerai. Suformuokite rutulį.
6. Tešlos rutulį suvyniokite į maistinę plėvelę ar maišelį ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
7. Po dviejų valandų įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 180 laipsnių.
8. Tešlą iškočiokite į 5-6 mm sluoksnį.
9. Patogus iškočiojimo būdas – tešlą sudėti ant kepimo popieriaus, ant viršaus uždengti kitu popieriaus lapu ir lėtai iškočioti.
10. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
11. Formuokite sausainius naudodami mėgstamas sausainių formeles.
12. Padėkite figūrėles ant kepimo skardos.
13. Tarp figūrėlių palikite apie 1,5 cm tarpą, kepant sausainiai padidės.
14. Kepkite sausainius 7 minutes.
2. Dideliame dubenyje išplakite sviestą ir cukrų. Įpilkite ištirpinto medaus ir viską gerai išmaišykite.
3. Į masę įmuškite kiaušinį. Dar kartą gerai išmaišykite.
4. Suberkite persijotus miltus, sodą, imbierą, cinamoną, gvazdikėlius, kardamoną.
5. Minkykite tešlą, ji bus lipni, bet tai gerai. Suformuokite rutulį.
6. Tešlos rutulį suvyniokite į maistinę plėvelę ar maišelį ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
7. Po dviejų valandų įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 180 laipsnių.
8. Tešlą iškočiokite į 5-6 mm sluoksnį.
9. Patogus iškočiojimo būdas – tešlą sudėti ant kepimo popieriaus, ant viršaus uždengti kitu popieriaus lapu ir lėtai iškočioti.
10. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
11. Formuokite sausainius naudodami mėgstamas sausainių formeles.
12. Padėkite figūrėles ant kepimo skardos.
13. Tarp figūrėlių palikite apie 1,5 cm tarpą, kepant sausainiai padidės.
14. Kepkite sausainius 7 minutes.
Ingredientai
* Sviestas 100 g
* Cukrus 100 g
* Medus 1 šaukštas
* Kiaušiniai 1 vnt
* Kvietiniai miltai 2 stiklinės
* Imbieras sumaltas 2 arb. š.
* Malto cinamono 2 arb. š.
* Sumalti gvazdikėliai 1 arb. š.
* Sumaltas kardamonas 1 arb. š.
* Kepimo soda 1,5 arb. š.
* Cukrus 100 g
* Medus 1 šaukštas
* Kiaušiniai 1 vnt
* Kvietiniai miltai 2 stiklinės
* Imbieras sumaltas 2 arb. š.
* Malto cinamono 2 arb. š.
* Sumalti gvazdikėliai 1 arb. š.
* Sumaltas kardamonas 1 arb. š.
* Kepimo soda 1,5 arb. š.
Siųsti atsiliepimą