Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Paprasto plovo receptas

Ruošiant šį patiekalą, svarbiausia laikytis pagrindinių paruošimo taisyklių. Rezultatas maloniai nustebins jus ir jūsų šeimą, plovas bus labai skanus.

Pagaminsite per:120 min.
Kategorija:Mėsos patiekalai
Porcijos:4
Paruošimas
1. Kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite mėsą. Tada supjaustykite mažais gabalėliais, maždaug po 4 cm.

2. Morkas nulupkite ir supjaustykite plonomis maždaug 0,5 cm storio juostelėmis.

3. Nulupkite svogūną, supjaustykite plonais ar mažesniais pusžiedžiais.

4. Geriausia plovą virti katile. Bet galite ir puode. Į katilą ar puodą supilkite aliejų ir pakaitinkite ant stiprios ugnies. Įkaitintame aliejuje įdėkite šiek tiek svogūnų ir kepkite iki tamsiai rudos spalvos.

5. Mėsą paskleidžiame įkaitintame aliejuje.

6. Po 3 minučių sumaišykite ir toliau kepkite ant stiprios ugnies iki mėgstamo laipsnio. Kažkas juk mėgsta šiek tiek parudavusią mėsą, o kažkas - stipriai keptus gabalėlius.

7. Sudėkite keptą mėsą, svogūną ir išmaišykite. Kepkite 5-7 minutes. Nepamirškite maišyti, nes gaminame ant stiprios ugnies!

8. Dabar įdedame morkas. Viską sumaišykite ir apkepkite. Virkite tiek, kol morkos apskrus, arba kol suminkštės.

9. Dabar įpilkite maždaug pusantros stiklinės karšto vandens, įdėkite šaukštelį druskos ir prieskonių. Leiskite jam virti 15–20 minučių po dangčiu ant vidutinės ugnies.

10. Kruopščiai nuplaukite ryžius tekančiu vandeniu, kad iš jų išplautų visas krakmolas. Kad garantuotai gausite plovą, o ne košę, geriau imkite virtus ryžius. Nuplautus ryžius paskleidžiame katile.

11. Ryžius išlyginame ir užpilame karštu vandeniu. Skystis turi padengti ryžius maždaug 2,5 cm, įberkite druskos. Virkite be dangčio ant vidutinės ugnies.

12. Kai skystis užvirs ir ryžiai bus ant paviršiaus, surinkite juos į mažą kalniuką. Šaukšto rankena padarome kelias skylutes iki katilo ar keptuvės dugno. Ir sandariai uždarykite plovą dangčiu. Sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite dar 20 minučių. Tada išjunkite ugnį ir leiskite plovui dar 15 minučių pastovėti.
Ingredientai
* Kiaulienos minkštimas - 1,5 kilogramo
* Ryžiai - 1 kilogramas (geriau virti)
* Svogūnai - 1 kilogramas
* Morkos - 1 kilogramas
* Rafinuotas saulėgrąžų aliejus - 300 mililitrų
* Plovo prieskoniai - 2 arbatiniai šaukšteliai (nebūtinai - kmynai, raugerškiai, paprikos)
* Druska - 2 arbatiniai šaukšteliai
* Karštas vanduo - 1,5 litro
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Panašus straipsniai