Apverstas obuolių pyragas puikiai tiks rudeniniam pasisėdėjimui. Kvepiantis ir saldus apverstas obuolių pyragas yra idealus pasirinkimas jaukiam arbatos vakarėliui su šeima.
Pagaminsite per: | 60 min. |
Kategorija: | Pyragai |
Porcijos: | 5 |
Paruošimas
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
2. Sviestą ir cukrų ištirpinkite 20 cm keptuvėje ant vidutinės ugnies. Įdėkite vanilės ankštį ir sėklas ir pasukite keptuvę, kad cukrus ištirptų svieste. Toliau tirpinkite, kol visas cukrus ištirps, ir sumaišykite su sviestu, kol susidarys auksinė karamelė.
3. Nulupkite obuolius, pašalinkite šerdį, supjaustykite ketvirčiais, tada atsargiai įdėkite juos į keptuvę, kad jie gerai priglustų prie pagrindo. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir troškinkite 8-10 minučių arba tol, kol obuoliai šiek tiek suminkštės. Nukelkite nuo ugnies, išmeskite vanilės ankštį ir palikite atvėsti 5 minutes.
4. Iškočiokite tešlą ir išpjaukite 2 cm platesnį nei keptuvės skersmuo apskritimą. Atsargiai uždėkite ant karštų obuolių, tada prispauskite šonus, kad įsitikintumėte, jog visi vaisiai yra padengti ir tešla atitinka kraštą. Viską subadykite šakute, aptepkite konditeriniu teptuku, pamirkytu plaktame kiaušinyje, tada kepkite orkaitėje 20-25 minutes arba kol pagels ir apskrus.
5. Leiskite atvėsti keptuvėje 5 minutes, tada mažu aštriu peiliu paskleiskite tarp tešlos ir keptuvės krašto, ant viršaus uždėkite serviravimo lėkštę ir apverskite keptuvę. Supjaustykite griežinėliais ir patiekite su vanilinių ledų kaušeliais, plakta grietinėle arba karštu kremu.
2. Sviestą ir cukrų ištirpinkite 20 cm keptuvėje ant vidutinės ugnies. Įdėkite vanilės ankštį ir sėklas ir pasukite keptuvę, kad cukrus ištirptų svieste. Toliau tirpinkite, kol visas cukrus ištirps, ir sumaišykite su sviestu, kol susidarys auksinė karamelė.
3. Nulupkite obuolius, pašalinkite šerdį, supjaustykite ketvirčiais, tada atsargiai įdėkite juos į keptuvę, kad jie gerai priglustų prie pagrindo. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir troškinkite 8-10 minučių arba tol, kol obuoliai šiek tiek suminkštės. Nukelkite nuo ugnies, išmeskite vanilės ankštį ir palikite atvėsti 5 minutes.
4. Iškočiokite tešlą ir išpjaukite 2 cm platesnį nei keptuvės skersmuo apskritimą. Atsargiai uždėkite ant karštų obuolių, tada prispauskite šonus, kad įsitikintumėte, jog visi vaisiai yra padengti ir tešla atitinka kraštą. Viską subadykite šakute, aptepkite konditeriniu teptuku, pamirkytu plaktame kiaušinyje, tada kepkite orkaitėje 20-25 minutes arba kol pagels ir apskrus.
5. Leiskite atvėsti keptuvėje 5 minutes, tada mažu aštriu peiliu paskleiskite tarp tešlos ir keptuvės krašto, ant viršaus uždėkite serviravimo lėkštę ir apverskite keptuvę. Supjaustykite griežinėliais ir patiekite su vanilinių ledų kaušeliais, plakta grietinėle arba karštu kremu.
Ingredientai
* Sviestas 50 g
* Cukrus 50 g
* Vanilės ankštis 1 vnt
* Obuoliai 3 vnt.
* Sluoksniuota tešla 320 g.
* Kiaušiniai 1 vnt
* Cukrus 50 g
* Vanilės ankštis 1 vnt
* Obuoliai 3 vnt.
* Sluoksniuota tešla 320 g.
* Kiaušiniai 1 vnt
Siųsti atsiliepimą