Piemenų pyragas

Labai skanus ir sotus patiekalas. Ingredientų visai ne daug, be to šis piemenų (piemenėlių) pyragas labai paprastai paruošiamas.

Pagaminsite per:45 min.
Kategorija:Pyragai
Virtuvė:Lietuviška
Porcijos:4
Paruošimas
1. Nuluptas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje ir sutrinkite trintuvu. Įpilkite 100 ml pieno, 30 g sviesto ir išmaišykite.

2. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Įmaišykite ją į bulvių košę ir įberkite druskos. Į bulvių košę įmuškite 2 kiaušinius.

3. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną bei česnaką. Apkepkite 3 valgomuosiuose šaukštuose augalinio aliejaus. Sudėkite maltą mėsą ir pakepinkite. Įpilkite pomidorų pastos, pagardinkite prieskoniais. Supilkite raudonąjį vyną, Vusterio padažą ir sultinį ir troškinkite 20 minučių. Pagardinkite druska. Suberkite smulkintus rozmarinus ir petražoles.

4. Kepimo indą patepkite 1 šaukšteliu aliejaus. Ant dugno lygiu sluoksniu sudėkite maltą mėsą, o ant viršaus - bulvių košę. Kiaušinio trynį sumaišykite su 30 ml pieno ir aptepkite pyragą. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių. Kol pyragas kepa, apibarstykite jį sūriu.

5. Patiekdami papuoškite pyragą smulkintomis petražolėmis. Gero apetito!
Ingredientai
* augalinis aliejus
* kiaušinių tryniai - 1 vnt.
* pieno - 130 ml
* petražolės
* bulvės - 5 vnt.
* druska
* sviestas - 30 g
* kiaušinis - 2 vienetai
* sūris - 50 g
* svogūnas - 1 vnt.
* česnakas - 3 skiltelės
* malta ėriena - 400 g
* pomidorų pasta - 1 valgomasis šaukštas.
* 5 pipirų mišinys
* sausas raudonasis vynas - 200 ml
* vorčesterio padažas - 50 ml
* jautienos sultinys - 100 ml
* rozmarinas - 1 šakelė
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Jei radote klaidą, praneškite mums apie tai pažymėdami tekstą ir paspausdami Ctrl+Enter.

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Prenumeruokite naujienas Google News platformoje

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button

Pranešimas apie klaidą

Šis tekstas bus išsiųstas mūsų redaktoriams: