Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Pietūs per 30 minučių: vištienos kukuliai su grybais grietinėje

Mėsos kukuliai su grybais grietinėje – puikus pasirinkimas sočiam valgiui. Jie puikiai dera su virtomis bulvėmis, makaronais ar mėgstamomis košėmis: kvinoja, grikiais ir net perlinėmis kruopomis.

Pagaminsite per:30 min.
Kategorija:Mėsos patiekalai
Virtuvė:Lietuviška
Porcijos:4
Paruošimo būdas:Kepimas
Paruošimas
1. Batoną pamirkome vandenyje arba piene, svogūną supjaustome, morką ir česnaką sutarkuojame smulkia tarka. Sumaišykite visus ingredientus, išspauskite batoną ir sudėkite į faršą. Įdėkite druskos, pipirų ir suberkite raudonėlį. Suformuokite kotletukus.

2. Mėsos kukulius apkepkite nedideliame kiekyje aliejaus iki šiek tiek auksinės spalvos, jie nebūtinai turi būti visiškai iškepę, nes vis tiek troškinsis padaže.

3. ️Padažui susmulkinkite svogūną, susmulkinkite česnaką ir supjaustykite grybus.

4. Į grietinę suberkite miltus, išmaišykite ir supilkite pieną.

5. Toje pačioje keptuvėje iki auksinės rudos spalvos pakepinkite svogūną, suberkite česnaką, grybus, išmaišykite šaukštu. Viską užpilti grietine, įberti druskos, pipirų, muskato riešuto ir užvirti. Tada įdėkite kotletus.

6. Sumaišykite visus ingredientus, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 15 minučių.

7. Pabaigoje įdėkite 2 lauro lapus ir išjunkite ugnį.

8. Leiskite šiek tiek atvėsti ir patiekite su bulvių koše.
Ingredientai
* Ingredientai:
* 450-500 gramų maltos vištienos;
* pusė didelio svogūno;
* 1 vidutinė morka;
* 1/5 batono;
* 1 kiaušinis;
* 2-3 skiltelės česnako;
* druska;
* malti juodieji pipirai;
* žiupsnelis raudonėlio.
* Padažui:
* 10 vidutinių grybų;
* pusė didelio svogūno;
* 1 skiltelė česnako;
* 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų;
* 350 gramų riebios 30 proc. grietinės;
* 200 ml. pieno;
* druska;
* malti juodieji pipirai;
* žiupsnelio muskato riešuto.
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą
Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Skaitykite panašius straipsnius

Kitas straipsnis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *