Pikantiškų sūrio rutuliukų receptas

Tai idealus užkandis prie alaus ar vyno. Receptui naudokite geros kokybės sūrį, ne mažiau kaip 45% riebumo.

Pagaminsite per:30 min.
Porcijos:6
Paruošimas
1. Ant rupios tarkos sutarkuokite sūrį.

2. Sudėkite į dubenį, suberkite miltus, kiaušinius, druską ir prieskonius.

3. Minkykite tešlą kol gausis vientisa.

4. Paimkite ne didelį gabalėlį tešlos ir iškočiokite maždaug 1–1,5 cm storio dešrelę.

5. Supjaustykite dešrelę į gabalus. Kartokite procedūrą, kol pasibaigs tešla.

6. Supjaustytus gabaliukus rankomis susukite į rutulio formas. Kepkite gerai įkaitintuose riebaluose (190 laipsnių) iki auksinės rudos spalvos.

7. Iškepusius rutuliukus dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nubėgtų riebalų perteklius.

8. Tada sūrio rutuliukus suberkite į dubenį ir pabarstykite druska, paprika bei čili. Sumaišykite. Patiekite dar šiltus. Šie skanūs sūrio rutuliukai puikiai dera su įvairiais padažais.
Ingredientai
* Pusiau kietas sūris 300 g
* Kiaušinių 2 vnt
* Maltos paprikos 1 šaukštelis
* Sezamo sėklų 1/2 šaukštelio
* Druskos 1/2 šaukštelio
* Miltų 200 gramų
* Druskos 1/4 šaukštelio
* Rūkytos paprikos miltelių 1/4 šaukštelio
* Čili miltelių 1/8 šaukštelio
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Jei radote klaidą, praneškite mums apie tai pažymėdami tekstą ir paspausdami Ctrl+Enter.

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Back to top button

Pranešimas apie klaidą

Šis tekstas bus išsiųstas mūsų redaktoriams: