Pikantiškų sūrio rutuliukų receptas

Tai idealus užkandis prie alaus ar vyno. Receptui naudokite geros kokybės sūrį, ne mažiau kaip 45% riebumo.

Pagaminsite per:30 min.
Porcijos:6
Paruošimas
1. Ant rupios tarkos sutarkuokite sūrį.

2. Sudėkite į dubenį, suberkite miltus, kiaušinius, druską ir prieskonius.

3. Minkykite tešlą kol gausis vientisa.

4. Paimkite ne didelį gabalėlį tešlos ir iškočiokite maždaug 1–1,5 cm storio dešrelę.

5. Supjaustykite dešrelę į gabalus. Kartokite procedūrą, kol pasibaigs tešla.

6. Supjaustytus gabaliukus rankomis susukite į rutulio formas. Kepkite gerai įkaitintuose riebaluose (190 laipsnių) iki auksinės rudos spalvos.

7. Iškepusius rutuliukus dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nubėgtų riebalų perteklius.

8. Tada sūrio rutuliukus suberkite į dubenį ir pabarstykite druska, paprika bei čili. Sumaišykite. Patiekite dar šiltus. Šie skanūs sūrio rutuliukai puikiai dera su įvairiais padažais.
Ingredientai
* Pusiau kietas sūris 300 g
* Kiaušinių 2 vnt
* Maltos paprikos 1 šaukštelis
* Sezamo sėklų 1/2 šaukštelio
* Druskos 1/2 šaukštelio
* Miltų 200 gramų
* Druskos 1/4 šaukštelio
* Rūkytos paprikos miltelių 1/4 šaukštelio
* Čili miltelių 1/8 šaukštelio
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button