Šiek tiek žalsvos spalvos, sodraus skonio ir subtilios tekstūros - Sausainiai su pistacijomis. Pistacijas galima pakeisti maltais migdolais arba maltais skrudintais lazdyno riešutais.
Pagaminsite per: | 35 min. |
Porcijos: | 2 |
Paruošimas
1. Kavos malūnėlyje sumalkite pistacijas į miltus.
2. Ištirpinkite sviestą ir leiskite šiek tiek užvirti. Supilkite į dubenį ir palikite atvėsti.
3. Kiaušinius išplakite su cukrumi.
4. Į dubenėlį suberkite išsijotus miltus su kepimo milteliais ir druska. Susmulkinkite pistacijas ir taip pat suberkite į tą patį dubenėlį. Supilkite ištirpintą sviestą ir viską sumaišykite.
5. Tešlą padėkite 1–2 valandoms į šaldytuvą. Sudėkite tešlą į formeles užpildydami 3/4 formelės. Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite apie 10-13 minučių.
2. Ištirpinkite sviestą ir leiskite šiek tiek užvirti. Supilkite į dubenį ir palikite atvėsti.
3. Kiaušinius išplakite su cukrumi.
4. Į dubenėlį suberkite išsijotus miltus su kepimo milteliais ir druska. Susmulkinkite pistacijas ir taip pat suberkite į tą patį dubenėlį. Supilkite ištirpintą sviestą ir viską sumaišykite.
5. Tešlą padėkite 1–2 valandoms į šaldytuvą. Sudėkite tešlą į formeles užpildydami 3/4 formelės. Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite apie 10-13 minučių.
Ingredientai
* Sviestas 140 g
* Pistacijos 100 g
* Kiaušinius 3 vnt
* Cukraus 150 g
* Kepimo miltelių 1 a.šaukštelis
* Miltų 120 g
* Pistacijos 100 g
* Kiaušinius 3 vnt
* Cukraus 150 g
* Kepimo miltelių 1 a.šaukštelis
* Miltų 120 g
Siųsti atsiliepimą