Ypatingo skonio portugališkos sūrio duonos receptas. Paragaukite tikros, šviežios duonos. Gardu su sviestu.
Pagaminsite per: | 60 min. |
Porcijos: | 1 |
Paruošimas
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
2. Sumaišykite kiaušinius, pieną, alyvuogių aliejų, žoleles, pipirus.
3. Sudėkite kubeliais supjaustytą šoninę, kietąjį ir varškės sūrius.
4. Atskirame dubenyje išsijokite miltus ir sumaišykite su kepimo milteliais. Į kiaušinių-sūrio masę įpilkite miltų.
5. Gautą tešlą supilkite į formą ir dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 С, kepkite 40 minučių.
6. Duona ypatingai kvapni ir skani, todėl verta valgyti dar šiltą!
2. Sumaišykite kiaušinius, pieną, alyvuogių aliejų, žoleles, pipirus.
3. Sudėkite kubeliais supjaustytą šoninę, kietąjį ir varškės sūrius.
4. Atskirame dubenyje išsijokite miltus ir sumaišykite su kepimo milteliais. Į kiaušinių-sūrio masę įpilkite miltų.
5. Gautą tešlą supilkite į formą ir dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 С, kepkite 40 minučių.
6. Duona ypatingai kvapni ir skani, todėl verta valgyti dar šiltą!
Ingredientai
* 3 dideli kiaušiniai
* 1 valgomasis šaukštas pieno
* 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
* 2 šaukštai maltų džiovintų žolelių (pavyzdžiui, petražolių, kalendros, raudonėlio)
* 0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
* 1 puodelis ir dar papildomai 2 šaukštai miltų (180-200 g)
* 1 1/4 šaukštelio kepimo miltelių
* 110 g tarkuoto kietojo sūrio („Manchego“ sūris arba „Parmigiano Reggiano“ sūris)
* 110 g varškės sūrio
* 28 g šoninės arba vytintos šoninės gabaliukų "Prosciutto"
* 1 valgomasis šaukštas pieno
* 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
* 2 šaukštai maltų džiovintų žolelių (pavyzdžiui, petražolių, kalendros, raudonėlio)
* 0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
* 1 puodelis ir dar papildomai 2 šaukštai miltų (180-200 g)
* 1 1/4 šaukštelio kepimo miltelių
* 110 g tarkuoto kietojo sūrio („Manchego“ sūris arba „Parmigiano Reggiano“ sūris)
* 110 g varškės sūrio
* 28 g šoninės arba vytintos šoninės gabaliukų "Prosciutto"
Siųsti atsiliepimą