Pyragėliai su abrikosais

Porcijos:4
Paruošimas
1. Sutrupintas mieles ir cukrų suberti į šiltą pieną, išmaišyti ir 15 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų.

2. Paskui kartu su 100 ml šilto vandens, sviestu arba margarinu, vaniliniu cukrumi ir druska sudėti į miltus.

3. Suminkyti vientisą tešlą. Ją uždengti ir laikyti 30 min., kad pakiltų.

4. Tešlą iškočioti ant miltais pabarstytos lentos ar stalo į 5 mm storio lakštą ir formele išspausti šešiolika 8-10 cm skersmens žvaigždžių.

5. Pusę jų dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, o likusių viduriukuose išspausti dar po mažą 3-4 cm skersmens žvaigždutę.

6. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros.

7. Riešutų ir razinų mišinį stambiai sukapoti ir sumaišyti su uogienei bei smulkiais kubeliais supjaustyta marcipanų mase. Įdarą dėti į žvaigždučių, sudėtų į kepimo skardą, vidurį. Ant įdaro uždėti po abrikoso skiltelę.

8. Likusias žvaigždutes dėti ant viršaus taip, kad smaigaliai nesutaptų, o per vidurį matytųsi abrikosų skiltelės (formuoti saulutes).

9. Sluoksnius suspausti, kad suliptų. Trynį išmaišyti su šaukštu vandens ir aptepti pyragėlių viršų.

10. „Saulutes“ kepti orkaitėje 30-35 min.
Ingredientai
* Tešlai:
* 42 g kubelis mielių;
* 2 valg. š. cukraus;
* 125 ml šilto pieno;
* 40 g sviesto arba margarino;
* 1 pak. vanilinio cukraus;
* Žiupsnelis druskos;
* 375 g miltų.
* Įdarui:
* 100 g įvairių riešutų ir razinų mišinio (graikinių riešutų, migdolų, anakardžių, lazdyno riešutų, razinų);
* 4 arb. š. abrikosų uogienės;
* 50 g marcipanų masės (žiūrėti skyrelyje „Viskas desertams“);
* 8 konservuotų abrikosų puselės;
* 1 trynys.
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Jei radote klaidą, praneškite mums apie tai pažymėdami tekstą ir paspausdami Ctrl+Enter.

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Prenumeruokite naujienas Google News platformoje

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button

Pranešimas apie klaidą

Šis tekstas bus išsiųstas mūsų redaktoriams: