„Sacher“ Vienos tortas (Zacherio)

Tortas, tortas, tortas..... Kas gali būti geriau? Šis puikus gardėsis patiks kiekvienam sodraus ir ryškaus šokolado skonio gerbėjui. Palepinkite save!

Pagaminsite per:120 min.
Porcijos:1
Paruošimas
1. Šis receptas skirtas 24-26 cm skersmens torto formai.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.

3. Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus padėkite į šaldytuvą.

4. Kitame dubenyje pradėkite plakti minkštą sviestą su vaniliniu cukrumi ir cukraus pudra iki vientisos masės. Įpilkite trynius po vieną. Plakite iki purumo.

5. Vandens garuose ištirpinkite šokoladą ir supilkite į sviesto-trynio mišinį. Viską plakite mikseriu kol gausite vientisą masę. Atidėkite gautą masę į šalį.

6. Baltymus plakite su žiupsneliu druskos, kol gausis tvirtos putos. Tuo metu, kai baltymai tampa sodriomis putomis, palaipsniui dėkite 5 valg. šaukštus cukraus. Plakti toliau. Sudėkite masę į atidėtą šokolado mišinį, ant viršaus išsijokite miltus su kepimo milteliais.

7. Viską sumaišykite švelniais judesiais iš apačios į viršų, kad masė taps visiškai vienalytė.

8. Formos dugną išklokite kepimo popieriumi. Sutepkite sieneles sviestu ir apibarstykite miltais. Įpilkite tešlą į formą, išlyginkite ir įdėkite į orkaitę 50-60 minučių.

9. Pirmąsias 15 kepimo minučių orkaitės dureles laikykite atidarytas (aš įkišau degtukų dėžutę į angą). Tada labai atsargiai uždarykite orkaitę ir kepkite, kol iškeps. Patikrinkite dantų krapštuku ar peiliu.

10. Išimkite formą iš orkaitės ir palikite 10 minučių. Tada išimkite biskvitą ir atvėsinkite. Perpjaukite per pusę.

11. Nedideliame puode įkaitinkite abrikosų uogienę su konjaku, išmaišykite iki visiškai vientisos masės. Dėkite didžiąją dalį uogienės ant pirmosios torto dalies ir uždenkite antrąja dalimi. Su uogienės likučiais išlyginkite pyrago paviršių. Padėkite į šaldytuvą 30 minučių.

12. Norėdami uždėti glajų ant torto, įpilkite cukraus į vandenį ir virkite cukraus sirupą. Užvirkite, nuolat maišydami, įsitikinkite, kad visi cukraus kristalai ištirps. Verdama 5 minutes. Plona srovele supilkite sirupą į ištirpintą šokoladą. Išmaišykite ir glazūruokite pyragą iš visų pusių. Paruoštą tortą įdėkite į šaldytuvą 3 valandoms.

13. Tortą reikia pjaustyti aštriu, šiltu peiliu. Patiekite su plakta grietinėle.
Ingredientai
Biskvitui:
kiaušinių: 6 vnt
miltų: 140 g
sviesto: 140 g
cukraus: 5 šaukštai
cukraus pudros: 100 g
vanilinio cukraus: 1 paketėlis
kepimo miltelių: 1 paketėlis
mažiausiai 70% kakavos turinčio juodojo šokolado: 100 g
druskos: 1 žiupsnelis
Pertepimui:
abrikosų uogienės: 200 g
konjako: 2 šaukštelių
Glaistui:
cukraus: 200 g
vandens: 125 ml
juodojo šokolado: 150 g
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button