Sausainiai su baltu šokoladu ir spanguolėmis

Sausainiai su baltu šokoladu ir spanguolėmis, pagaminti iš amerikietiškos tešlos. Sausainius galima laikyti sandariame inde iki savaitės laiko.

Pagaminsite per:40 min.
Kategorija:Sausainiai
Porcijos:36
Paruošimas
1. Sviestą ištirpinti ir atvėsinti. Dideliame inde šluotele išplakti sviestą ir cukrų, vanilės ekstraktą, kol cukrus aptirps. Tada įmušti kiaušinį, trynį. Viską lengvai išplakti.

2. Kitame inde išsijoti miltus. Juos sumaišyti su druska, kepimo milteliais.

3. Per kelis kartus suberti miltus. Viską mentele išmaišyti, kol masė taps vientisa. Suberti spanguoles, baltąjį šokoladą. Išmaišyti. Tešlą padėti į šaldytuvą 30 min.

4. Įkaitinti orkaitę iki 170 laipsnių temp. Kepimo popierių uždėti ant dviejų kepimo skardų.

5. Rankomis suformuoti nedidelius rutuliukus. Juos sudėti ant kepimo skardų. Nedėti arti vienas kito, nes kepdami sausainiai plečiasi.

6. Kepti apie 10-12 min. Iš pradžių sausainiai būna labai minkšti, bet po to sukietėja. Leisti jiems atvėsti ant kepimo skardos. Kepiau po vieną skardą.
Ingredientai
180 g sviesto
280 g kvietinių miltų
100 g rudojo cukraus (naudojau „Demerarą“)
50 g ekologiško cukranendrių cukraus (šviesios spalvos)
1 arbat. š. kepimo miltelių
1 kiaušinio, kambario temperatūros
1 kiaušinio trynio, kambario temperatūros
žiupsnelio druskos
vanilės ekstrakto
120 g baltojo šokolado, smulkiai supjaustyto
70 g džiovintų spanguolių
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button