Daugelis žmonių prisimins, kaip vaikystėje mėgaudavosi trupininiu pyragu su serbentų uogiene. Šio skonio pamiršti neįmanoma. O jei dar neragavote, išbandykite dabar. Štai greitas ir paprastas pyrago receptas.
Pagaminsite per: | 60 min. |
Kategorija: | Pyragai |
Virtuvė: | Lietuviška |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska.
2. Įmuškite į dubenį kiaušinius, sudėkite cukrų ir sviestą.
3. Išminkykite tešlą ir padalinkite į dvi nelygias dalis: 1/3 ir 2/3.
4. Mažesnę tešlos dalį suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldiklį 20 minučių.
5. Ant stačiakampio formos kepimo indo plonu sluoksniu paskleiskite tešlos pagrindą.
6. Aptepkite mėgstama uogiene ir ant uogienės viršaus sutarkuokite atšaldytą tešlą.
7. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite pyragą 25-30 minučių.
8. Jis bus paruoštas, kai taps aukso rudos spalvos.
2. Įmuškite į dubenį kiaušinius, sudėkite cukrų ir sviestą.
3. Išminkykite tešlą ir padalinkite į dvi nelygias dalis: 1/3 ir 2/3.
4. Mažesnę tešlos dalį suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldiklį 20 minučių.
5. Ant stačiakampio formos kepimo indo plonu sluoksniu paskleiskite tešlos pagrindą.
6. Aptepkite mėgstama uogiene ir ant uogienės viršaus sutarkuokite atšaldytą tešlą.
7. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite pyragą 25-30 minučių.
8. Jis bus paruoštas, kai taps aukso rudos spalvos.
Ingredientai
* 2 kiaušiniai
* 200 g sviesto
* 1 stiklinė cukraus
* 3 stiklinės miltų
* 2 arb. š. kepimo miltelių arba 1 arb. sodos, užgesinta actu
* žiupsnelis druskos
* uogienė - tiks bet kokia uogienė, bet skaniausia bus su serbentais
* 200 g sviesto
* 1 stiklinė cukraus
* 3 stiklinės miltų
* 2 arb. š. kepimo miltelių arba 1 arb. sodos, užgesinta actu
* žiupsnelis druskos
* uogienė - tiks bet kokia uogienė, bet skaniausia bus su serbentais
Siųsti atsiliepimą