Majonezas laikomas universaliu padažu. Kad išvengtumėte visokių neaiškių stabilizatorių, šeimininkės pataria virti naminį. Iš šio majonezo taip pat galima gaminti kitus padažus.
Pagaminsite per: | 15 min. |
Kategorija: | Padažai |
Porcijos: | 1 |
Paruošimas
1. Visi maisto produktai turi būti kambario temperatūros.
2. Į stiklainį dedami kiaušinių tryniai, garstyčios, cukrus ir druska. Maišytuvu (mikseriu) viskas išplakama iki vientisos masės. Actas palaipsniui įpilamas. Vėl viskas išplakama.
3. Augalinį aliejų pilkite plona srovele, neišjungdami maišytuvo.
4. Maišytuvu plakite nuolatos, kol majonezas pasirodys norimos spalvos ir konsistencijos. Indelis uždaromas dangčiu ir padedamas į šaldytuvą.
2. Į stiklainį dedami kiaušinių tryniai, garstyčios, cukrus ir druska. Maišytuvu (mikseriu) viskas išplakama iki vientisos masės. Actas palaipsniui įpilamas. Vėl viskas išplakama.
3. Augalinį aliejų pilkite plona srovele, neišjungdami maišytuvo.
4. Maišytuvu plakite nuolatos, kol majonezas pasirodys norimos spalvos ir konsistencijos. Indelis uždaromas dangčiu ir padedamas į šaldytuvą.
Ingredientai
* Sudedamosios dalys 0,5 l:
* Kiaušinio trynys - 2 vnt.
* Garstyčios - 1 šaukštelis
* Druska - 1 šaukštelis
* Cukrus - ½ šaukštelio
* Actas - 1 šaukštelis
* Augalinis aliejus (rafinuotas saulėgrąžų) - 250-300 ml
* Kiaušinio trynys - 2 vnt.
* Garstyčios - 1 šaukštelis
* Druska - 1 šaukštelis
* Cukrus - ½ šaukštelio
* Actas - 1 šaukštelis
* Augalinis aliejus (rafinuotas saulėgrąžų) - 250-300 ml
Siųsti atsiliepimą