Skanių kakavinių meduolių receptas

Šie labai skanūs meduoliai gausis labai minkšti ir kontrastingo skonio, visai kaip vaikystėje. Juos tikrai lengva pagaminti, todėl nesidrovėkite - išbandykite!

Pagaminsite per:45 min.
Porcijos:5
Paruošimas
1. Pieną sumaišykite su kiaušiniu, sviestu ir cukrumi.

2. Suberkite išsijotus miltus ir kakavą. Įdėkite kepimo miltelių. Minkykite tešlą.

3. Iškočiokite į maždaug 1,5–2 cm storio lakštą. Paimkite tuščiavidurį ritinį apie 5 cm skersmens. Spauskite į tešlą ir padarykite apskritimus. Dėkite ant kepimo skardos išklotos sviestiniu popieriumi.

4. Skardą dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite apie 15-17 minučių. Kol kepa meduoliai, paruoškite apliejimą. Sumaišykite baltymus ir cukraus pudrą, plakite iki vientisos masės. Baigiant plakti įpilkite vandens arba citrinos sulčių.

5. Į dubenį sudėkite iškeptus meduolius ir apipilkite paruošta apliejimo mase. Švelniai išmaišykite, kad meduoliai pilnai pasidengtų.

6. Perdėkite meduolius ant lėkštės ir leiskite glazūrai išdžiūti.
Ingredientai
Tešlai:
Kiaušiniai 1 vnt
Cukraus 200 g
Pieno 250 g
Aliejaus 40 ml
Miltų 475 g
Kakavos miltelių 3 v. šaukštai
Kepimo miltelių 1,5 a. šaukštelio
Apliejimui:
Cukraus pudros 100 g
Kiaušinio baltymo iš 1 kiaušinio
Citrinos sulčių arba vandens 2 šaukštelių
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button