Senoviniai, labai skanūs, purūs ir stori mieliniai blynai be varškės. Būtinai paragaukite!
Pagaminsite per: | 75 min. |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Mieles ištirpinkite šiltame piene su cukrumi ir druska.
2. Pieną įpilkite į miltus ir gerai išmaišykite. Uždenkite plonu rankšluosčiu. Palikite kol pakils, tai truks apie 20-30 min.
3. Į pakilusią tešlą įpilkite suplaktus kiaušinius ir aliejų. Gerai išmaišykite. Vėl uždenkite plonu rankšluosčiu ir palikite kol pakils, tai truks apie 20-30 min.
4. Antrą kartą pakilusios tešlos maišyti nebereikia.
5. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, su šaukštu kabinkite tešlą ir dėkite į keptuvę. Apkepkite iš abiejų pusių.
6. PATARIMAS: Šaukštą pamirkykite į vandenį tam, kad tešla lengvai nuslystų į keptuvę.
7. Valgyti dar šiltus. Skanaus!
2. Pieną įpilkite į miltus ir gerai išmaišykite. Uždenkite plonu rankšluosčiu. Palikite kol pakils, tai truks apie 20-30 min.
3. Į pakilusią tešlą įpilkite suplaktus kiaušinius ir aliejų. Gerai išmaišykite. Vėl uždenkite plonu rankšluosčiu ir palikite kol pakils, tai truks apie 20-30 min.
4. Antrą kartą pakilusios tešlos maišyti nebereikia.
5. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, su šaukštu kabinkite tešlą ir dėkite į keptuvę. Apkepkite iš abiejų pusių.
6. PATARIMAS: Šaukštą pamirkykite į vandenį tam, kad tešla lengvai nuslystų į keptuvę.
7. Valgyti dar šiltus. Skanaus!
Ingredientai
* 500 g miltų
* 20g šviežių mielių arba 1-2 a.š sausų mielių.
* 2 stiklinės pieno (250 ml)
* 1 a.š cukraus
* 0,5 a.š druskos
* 2 kiaušiniai
* 2 v.š aliejaus
* 20g šviežių mielių arba 1-2 a.š sausų mielių.
* 2 stiklinės pieno (250 ml)
* 1 a.š cukraus
* 0,5 a.š druskos
* 2 kiaušiniai
* 2 v.š aliejaus
Siųsti atsiliepimą