Skanūs mieliniai blynai

Senoviniai, labai skanūs, purūs ir stori mieliniai blynai be varškės. Būtinai paragaukite!

Pagaminsite per:75 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Mieles ištirpinkite šiltame piene su cukrumi ir druska.

2. Pieną įpilkite į miltus ir gerai išmaišykite. Uždenkite plonu rankšluosčiu. Palikite kol pakils, tai truks apie 20-30 min.

3. Į pakilusią tešlą įpilkite suplaktus kiaušinius ir aliejų. Gerai išmaišykite. Vėl uždenkite plonu rankšluosčiu ir palikite kol pakils, tai truks apie 20-30 min.

4. Antrą kartą pakilusios tešlos maišyti nebereikia.

5. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, su šaukštu kabinkite tešlą ir dėkite į keptuvę. Apkepkite iš abiejų pusių.

6. PATARIMAS: Šaukštą pamirkykite į vandenį tam, kad tešla lengvai nuslystų į keptuvę.

7. Valgyti dar šiltus. Skanaus!
Ingredientai
* 500 g miltų
* 20g šviežių mielių arba 1-2 a.š sausų mielių.
* 2 stiklinės pieno (250 ml)
* 1 a.š cukraus
* 0,5 a.š druskos
* 2 kiaušiniai
* 2 v.š aliejaus
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą
Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Back to top button