Skanūs mieliniai blynai

Senoviniai, labai skanūs, purūs ir stori mieliniai blynai be varškės. Būtinai paragaukite!

Pagaminsite per:75 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Mieles ištirpinkite šiltame piene su cukrumi ir druska.

2. Pieną įpilkite į miltus ir gerai išmaišykite. Uždenkite plonu rankšluosčiu. Palikite kol pakils, tai truks apie 20-30 min.

3. Į pakilusią tešlą įpilkite suplaktus kiaušinius ir aliejų. Gerai išmaišykite. Vėl uždenkite plonu rankšluosčiu ir palikite kol pakils, tai truks apie 20-30 min.

4. Antrą kartą pakilusios tešlos maišyti nebereikia.

5. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, su šaukštu kabinkite tešlą ir dėkite į keptuvę. Apkepkite iš abiejų pusių.

6. PATARIMAS: Šaukštą pamirkykite į vandenį tam, kad tešla lengvai nuslystų į keptuvę.

7. Valgyti dar šiltus. Skanaus!
Ingredientai
* 500 g miltų
* 20g šviežių mielių arba 1-2 a.š sausų mielių.
* 2 stiklinės pieno (250 ml)
* 1 a.š cukraus
* 0,5 a.š druskos
* 2 kiaušiniai
* 2 v.š aliejaus
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button