Skanūs tradiciniai kibinai, kaip Trakuose

Tradiciniai Lietuviški kibinai, visai kaip Senuosiuose Trakuose! Šio recepto pagalba pasigaminsite labai skanius kibinus!

Pagaminsite per:50 min.
Porcijos:6
Paruošimas
1. Į puodą supilkite miltus, sudėkite į gabaliukus supjaustytą margariną, įberkite žiupsnį druskos. Viską gerai ištrinkite rankomis. Margarinas turi pasiskirstyti tolygiai.

2. Į masę įmuškite tris kiaušinius. Ketvirtąjį kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo. Baltymą dėkite į masę, o trynį panaudosite vėliau, kibinams aptepti.

3. Į masę sudėkite grietinę, tada minkykite, kol tešla nebelips prie rankų. Puodą su tešla 30-čiai minučių dėkite į šaldytuvą, o tuo tarpu paruošime kibinų įdarą.

4. Mėsą supjaustykite nedideliais kubeliais, sudėkite 50 g sutarkuoto margarino ir kubeliais pjaustytus svogūnus. Suberkite prieskonius, viską užpilkite šlakeliu šalto virinto vandens ir gerai sumaišykite.

5. Tešlą išimkite iš šaldytuvo ir iš jos suformuokite vienodo dydžio rutuliukus. Juos kočiokite, įdėkite šaukštą įdaro ir formuokite kibiną. Kibinų kraštus gerai užspauskite, kad kepant neišbėgtų riebalai. Suformuotus kibinus sudėkite ant sausos skardos, taip, kad tarp jų pasiliktų 2 cm tarpeliai, nes kepdami kibinai truputėlį plėsis ir gali sukibti!

6. Likusį kiaušinio trynį išplakite su šlakeliu vandens ir aptepkite kibinų viršų. Kibinus kepkite orkaitėje, 200 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.
Ingredientai
Tešlai reikia:
1 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų
450 g margarino
4 kiaušinių
200 g 30 proc. riebumo grietinės
žiupsnelio druskos
Įdarui reikia:
1 kg kiaulienos sprandinės
3 svogūnų
50 g margarino
0,5 (pusė) pakelio prieskonių mišinio mėsai
maltų juodųjų pipirų
šalto virinto vandens
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button