Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip „baltą mišrainę” paversti kulinariniu šedevru: paprastas, bet skanus Naujųjų metų receptas

1 min. skaitymo

Turbūt nė viena šventė neapsieina be šių salotų, įskaitant Kalėdas ir Naujuosius metus. Norint paįvairinti patiekalą ir paversti „baltą mišrainę” kulinariniu šedevru, reikia į receptą įtraukti veršio liežuvį. Tačiau atkreipkite dėmesį, kad liežuvį reikia ilgai virti – apie 2 valandas. Todėl geriau jį paruošti dieną prieš.

Balta mišrainė su virtu liežuviu – paprastas receptas

Pagaminsite per: 1 val. 50 minučių

Reikės:

  • 4 bulvės;
  • 2 morkos;
  • 5 kiaušiniai;
  • 1 veršio liežuvis;
  • 400 g konservuotų žirnelių;
  • 2 agurkai;
  • 200 g 72 % majonezo;
  • 3 šakelės krapų;
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Paruošimas:

  1. Nuvalykite liežuvį, užpilkite šaltu vandeniu, užvirinkite ir virkite, kol suminkštės, mažiausiai 1 val. Tuomet perplaukite jį po šaltu vandeniu ir nuimkite odą.
  2. Supjaustykite liežuvį mažais kubeliais ir sudėkite į dubenį.
  3. Kol liežuvis verda, kietai išvirkite bulves, morkas ir kiaušinius. Atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Viską sudėkite į dubenį.
  4. Nuplaukite agurkus ir krapus. Agurkus supjaustykite nedideliais gabalėliais, o krapus susmulkinkite. Sudėkite į dubenį su likusiais ingredientais. Sudėkite konservuotus žirnelius, majonezą, druskos ir pipirų pagal skonį ir išmaišykite.
  5. Paruoštas salotas supilkite į salotinę ir papuoškite žalumynais.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus