Skanus vaisių desertas

Šis vaisių desertas yra greitai ir lengvai paruošiamas. Tai taps tikra jūsų romantiškos vakarienės žvakių šviesoje atgaiva.

Pagaminsite per:15 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Nuplaukite obuolius ir išimkite šerdį. Supjaustykite minkštimą juostelėmis, apšlakstykite citrinos sultimis. Nuplaukite apelsinus ir mandarinus, atsargiai supjaustykite apelsinų žieveles. Tada nulupkite citrusinius vaisius, nukoškite. Supjaustykite apelsino puseles į labai plonas juosteles.

2. Slyvas ir razinas nuplaukite, sudėkite į keptuvę, užpilkite vandeniu. Užvirkite, nukelkite nuo ugnies. Džiovintus vaisius nupilkite karštu vandeniu, tada nusausinkite. Džiovintas slyvas ir razinas supjaustykite juostelėmis. Riešutus smulkiai pjaustykite peiliu.

3. Puode įkaitinkite grietinėlę, sumaišytą su vynu ir vaniliniu cukrumi. Virkite 5 minutes nuolat maišydami. Nukelkite nuo ugnies, įpilkite grietinės, išmaišykite. Paruoškite vaisius ir riešutus sluoksniais vyno taurėse. Supilkite padažą ir pabarstykite apelsinų žievelėmis.
Ingredientai
* 200 g slyvų
* 2 apelsinai
* graikiniai riešutai - 50 g nuluptų
* 4 mandarinai
* 100 g tamsių razinų
* 20 g cukraus pudros
* 2 obuoliai
* sulčių iš 1 citrinos
* Užpilui:
* 20 ml sauso baltojo vyno
* 10 g vanilinio cukraus
* grietinė - 200 g
* grietinėlė, 33% riebumo - 100 ml
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button