Šis receptas yra 2020 m. jaukumo ir gero maisto plano dalis. Šokoladinės datulės - skanu ir visai sveika.
Pagaminsite per: | 60 min. |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Ant išklotos kepimo skardos arba didelės lėkštės išdėliokite 12 standartinių įdėklų.
2. Rutulius, kokoso riešutus ir sezamo sėklas tolygiai paskirstykite ant nedidelės kepimo skardos, maišydami, kol riešutai patamsės ir taps kvapnūs, o kokosas pradės ruduoti. Tai truks maždaug 10 minučių.
3. Sudėkite datules į vidutinio dydžio, karščio nepraleidžiantį indą. Supilkite verdantį vandenį, kad apsemtų datules, ir leiskite pabūti 10 minučių. Nusausinkite datules.
4. Susmulkinkite datules su virtuviniu kombainu. Naudokite "Pulse" mygtuką. Būkite kantrūs: tai užtruks apie 3–5 minutes. Iš datulių turėtų gautis karamelė.
5. Šokoladą su aliejumi kaitinkite mikrobangų krosnelėje, nustatant 20 sekundžių intervalą. Tai reiškia, kad kas 20 sekundžių šokoladą išimkite iš mikrobangų krosnelės ir pamaišykite. Tai kartokite tol, kol šokoladas visiškai ištirps ir susimaišys su aliejumi.
6. Supilkite po 1,5 šaukštelio ištirpinto šokolado į kiekvieną formą. Ant viršaus uždėkite nedidelį šaukštelį riešutų mišinio. Paspauskite, kad šiek tiek pasiskirstytų šokoladas.
7. Uždėkite iš datulių pagamintą karamelę ant kiekvieno pyragėlio. Jei norite apibarstykite riešutais.
8. Atšaldykite, kol šokoladas taps tvirtas. Tai truks maždaug 1 valandą.
2. Rutulius, kokoso riešutus ir sezamo sėklas tolygiai paskirstykite ant nedidelės kepimo skardos, maišydami, kol riešutai patamsės ir taps kvapnūs, o kokosas pradės ruduoti. Tai truks maždaug 10 minučių.
3. Sudėkite datules į vidutinio dydžio, karščio nepraleidžiantį indą. Supilkite verdantį vandenį, kad apsemtų datules, ir leiskite pabūti 10 minučių. Nusausinkite datules.
4. Susmulkinkite datules su virtuviniu kombainu. Naudokite "Pulse" mygtuką. Būkite kantrūs: tai užtruks apie 3–5 minutes. Iš datulių turėtų gautis karamelė.
5. Šokoladą su aliejumi kaitinkite mikrobangų krosnelėje, nustatant 20 sekundžių intervalą. Tai reiškia, kad kas 20 sekundžių šokoladą išimkite iš mikrobangų krosnelės ir pamaišykite. Tai kartokite tol, kol šokoladas visiškai ištirps ir susimaišys su aliejumi.
6. Supilkite po 1,5 šaukštelio ištirpinto šokolado į kiekvieną formą. Ant viršaus uždėkite nedidelį šaukštelį riešutų mišinio. Paspauskite, kad šiek tiek pasiskirstytų šokoladas.
7. Uždėkite iš datulių pagamintą karamelę ant kiekvieno pyragėlio. Jei norite apibarstykite riešutais.
8. Atšaldykite, kol šokoladas taps tvirtas. Tai truks maždaug 1 valandą.
Ingredientai
* ¾ puodelio kapotų riešutų (tokių kaip pekano riešutai ir (arba) graikiniai riešutai)
* ¼ puodelio nesaldintų kokosų dribsnių
* 2 šaukštai sezamo sėklų
* 1 puodelis supjaustytų datulių
* ¾ šaukštelio druskos
* 170 g. aitraus šokolado (apie 1 puodelis), susmulkinto
* 1 šaukštelis pirmojo spaudimo kokosų aliejus
* ¼ puodelio nesaldintų kokosų dribsnių
* 2 šaukštai sezamo sėklų
* 1 puodelis supjaustytų datulių
* ¾ šaukštelio druskos
* 170 g. aitraus šokolado (apie 1 puodelis), susmulkinto
* 1 šaukštelis pirmojo spaudimo kokosų aliejus
Siųsti atsiliepimą