Šiuos šokoladinius sausainius labai skanu valgyti ir su arbata ar šaltu pienu. Viskas paruošiama taip lengvai, bet labai jau greitai dingsta 🙂
Pagaminsite per: | 35 min. |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Sviestą išplakite su cukrumi iki vientisos masės.
2. Įmaišykite vanilės esenciją ir kiaušinius, po kiekvieno kiaušinio perplakdami masę. Įberkite miltus, išsijotus su druska, soda ir kepimo milteliais, minkykite tešlą.
3. Susmulkinkite šokoladą peiliu ir sudėkite į tešlą.
4. Sumaišykite. Iš tešlos suformuojame 30 rutuliukų ir dėkite ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi.
5. Skardą su sausainiais dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių, ir kepkite 15-18 minučių, kol kraštai paruduos.
2. Įmaišykite vanilės esenciją ir kiaušinius, po kiekvieno kiaušinio perplakdami masę. Įberkite miltus, išsijotus su druska, soda ir kepimo milteliais, minkykite tešlą.
3. Susmulkinkite šokoladą peiliu ir sudėkite į tešlą.
4. Sumaišykite. Iš tešlos suformuojame 30 rutuliukų ir dėkite ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi.
5. Skardą su sausainiais dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių, ir kepkite 15-18 minučių, kol kraštai paruduos.
Ingredientai
* sviesto 250 g
* rudojo cukraus 150 g
* cukraus 100 g
* kiaušinių 2 vnt
* kvietinių miltų 480 g
* druskos 1/2 šaukštelio
* kepimo miltelių 1 šaukštelis
* sodos 1/4 šaukštelio
* vanilės esencijos 1 šaukštelis
* šokolado (pieninio ir juodojo) 150-200 g
* rudojo cukraus 150 g
* cukraus 100 g
* kiaušinių 2 vnt
* kvietinių miltų 480 g
* druskos 1/2 šaukštelio
* kepimo miltelių 1 šaukštelis
* sodos 1/4 šaukštelio
* vanilės esencijos 1 šaukštelis
* šokolado (pieninio ir juodojo) 150-200 g
Siųsti atsiliepimą