Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šokoladiniai triufeliai

Šokoladiniai triufeliai - tai idealus desertas, kurį galima gaminti pačiomis įvairiausiomis progomis. Šie gurmaniški saldainiai, pasižymintys subtiliu ir švelniu šokolado skoniu, nustebins kiekvieną ragautoją.

Pagaminsite per:30 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Smulkiai supjaustykite šokoladą.

2. Grietinėlę užkaitinkite, bet nevirkite. Į ją (nuimtą nuo viryklės) supilkite susmulkintą šokoladą.

3. Išmaišykite šokolado ir grietinėlės masę iki vientisos konsistencijos, pabaigoje įpilkite romo (ar kito gėrimo) ir vėl išmaišykite.

4. Atvėsinkite gautą masę ir padėkite į šaldytuvą maždaug 40 minučių.

5. Per tą laiką ji turėtų užšalti, tačiau tuo pat metu išlikti pakankamai plastiška.

6. Iš gautos masės suformuokite norimo dydžio rutuliukus (turėtų gautis apie 20 vnt.) ir išdėstykite juos ant plokštelės arba pjaustymo lentos, padengtos maistine plėvele, ir padėkite į šaldytuvą 20 minučių.

7. Pabarstykite kakavą ant lėkštės ir pavoliokite triufelius kakavoje.

8. Paruoštus triufelius reikia laikyti maiše arba hermetiškai uždarytame plastikiniame ar stikliniame inde šaldytuve.

9. Skanaus!
Ingredientai
* šokoladas (juodasis) 150 g
* grietinėlė (35% riebumo) 70 ml
* kakavos 3 v. šaukštai
* romas (konjakas, kavos likeris, „Beilis“ likeris, „Cointreau“ ir kt.) 1 v. šaukštas
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Panašus straipsniai