Tokia sodri šokolado spalva blynuose išgaunama dėl tamsių kakavos miltelių. Naudojant įprastus, jie bus šiek tiek blyškesni, tačiau ne mažiau skanūs. Išbandykite šį puikų receptą.
Pagaminsite per: | 25 min. |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Dubenyje sumaišykite kiaušinį, cukrų, pieną ir tirpintą sviestą.
2. Į atskirą dubenį išsijokite miltus, kakavą, kepimo miltelius, soda ir druską. Nuolat maišant su šluotele, skystą mišinį supilkite į sausą.
3. Įpilkite smulkiai supjaustytą šokoladą ir išmaišykite. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, sutepkite ją aliejumi. Į keptuvę įpilkite tešlos ir kepkite, kol atsiras burbuliukų.
4. Apverskite ir pakepkite iš kitos pusės.
5. Patiekite su mėgstamais padažais, plakta grietinėle ar kondensuotu pienu.
2. Į atskirą dubenį išsijokite miltus, kakavą, kepimo miltelius, soda ir druską. Nuolat maišant su šluotele, skystą mišinį supilkite į sausą.
3. Įpilkite smulkiai supjaustytą šokoladą ir išmaišykite. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, sutepkite ją aliejumi. Į keptuvę įpilkite tešlos ir kepkite, kol atsiras burbuliukų.
4. Apverskite ir pakepkite iš kitos pusės.
5. Patiekite su mėgstamais padažais, plakta grietinėle ar kondensuotu pienu.
Ingredientai
* Kiaušinis 1 vnt
* Cukraus 100 g
* Pieno 250 ml
* Sviesto 40 g
* Miltų 150 g
* Kakavos miltelių 30 g
* Kepimo miltelių 1 šaukštelis
* Sodos 1/3 šaukštelio
* Druskos 1/4 šaukštelio
* Kartaus šokolado 40 g
* Cukraus 100 g
* Pieno 250 ml
* Sviesto 40 g
* Miltų 150 g
* Kakavos miltelių 30 g
* Kepimo miltelių 1 šaukštelis
* Sodos 1/3 šaukštelio
* Druskos 1/4 šaukštelio
* Kartaus šokolado 40 g
Siųsti atsiliepimą