Stinta – skani ir ne itin brangi žuvis. Galima ne tik kepti ir virti, bet ir sūdyti.
Pagaminsite per: | 10 min. |
Kategorija: | Žuvies patiekalai |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Pirmiausia žuvį reikia išvalyti, nuplauti ir sudėti į stiklainį. Beje, geriau, kad stinta ne iki galo atitirptą. Tada lengviau valosi ir žuvis išlaikys savo formą. Tada supilkite marinatą į stiklainius.
2. Sūrymą užvirinkite ir virkite 10 minučių ant silpnos ugnies.
3. Atvėsinkite ir supilkite žuvį į stiklainį. Po 3-4 valandų lengvai sūdyta stinta bus paruošta.
4. Skanu su bulvėmis.
2. Sūrymą užvirinkite ir virkite 10 minučių ant silpnos ugnies.
3. Atvėsinkite ir supilkite žuvį į stiklainį. Po 3-4 valandų lengvai sūdyta stinta bus paruošta.
4. Skanu su bulvėmis.
Ingredientai
* 1 litro vandens
* Druska - 3 valg. šaukštai
* Cukrus - 2 šaukštai
* Lauro lapas - 4-5 vnt.
* Kvapieji pipirai, gvazdikėliai, kalendra - 1 šaukštelis
* Druska - 3 valg. šaukštai
* Cukrus - 2 šaukštai
* Lauro lapas - 4-5 vnt.
* Kvapieji pipirai, gvazdikėliai, kalendra - 1 šaukštelis
Siųsti atsiliepimą