Karamelė yra klasikinis prancūziškas desertas, pagamintas iš deginto cukraus ir grietinėlės. Tai universalus priedas desertams, pyragams, pyragams ir kukurūzų spragėsiams.
Pagaminsite per: | 15 min. |
Kategorija: | Desertai |
Virtuvė: | Prancūzų |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Pagal šį receptą karamelė gausis skysta kaip padažas. Tirštai karamelei cukraus turi būti dvigubai daugiau nei grietinėlės.
2. Padėkite puodą ant nedidelės ugnies, supilkite grietinėlę ir palikite lėtai sušilti. Kitą puodą storu dugnu uždėkite ant vidutinės ugnies, supilkite cukrų ir įpilkite 2 šaukštus vandens. Mišinį palikite ant ugnies, kad cukrus ištirptų ir įgautų šviesiai rudą spalvą. Pamaišykite, kad neprisviltų.
3. Karštą grietinėlę supilkite į cukrų ir maišykite 1 minutę. Įpilkite druskos ir maišykite dar 3 minutes. Paragaukite karamelės ir pagal skonį įberkite daugiau druskos. Paruoštą karamelę supilkite į stiklainį ir laikykite šaldytuve.
2. Padėkite puodą ant nedidelės ugnies, supilkite grietinėlę ir palikite lėtai sušilti. Kitą puodą storu dugnu uždėkite ant vidutinės ugnies, supilkite cukrų ir įpilkite 2 šaukštus vandens. Mišinį palikite ant ugnies, kad cukrus ištirptų ir įgautų šviesiai rudą spalvą. Pamaišykite, kad neprisviltų.
3. Karštą grietinėlę supilkite į cukrų ir maišykite 1 minutę. Įpilkite druskos ir maišykite dar 3 minutes. Paragaukite karamelės ir pagal skonį įberkite daugiau druskos. Paruoštą karamelę supilkite į stiklainį ir laikykite šaldytuve.
Ingredientai
* jūros druska - 4 g
* cukrus - 150 g
* grietinėlė 35% - 260 ml
* sviestas - 15 g
* cukrus - 150 g
* grietinėlė 35% - 260 ml
* sviestas - 15 g
Siųsti atsiliepimą