Sultingas greipfrutų pyragas

Labai skanus ir sultingas pyragas. Nesunkiai pasigaminsite šį skanų pyragaitį pagal žemiau pateiktą receptą. Patarimas: Glajus bus vientisesnis, jei įmaišysite šaukštą plakamos grietinėlės. Jei glajus gavosi per skystas, įberkite daugiau cukraus pudros, o jei per tirštas - daugiau sulčių arba grietinėlės.

Pagaminsite per:60 min.
Porcijos:6
Paruošimas
1. Naudodami plaktuvą kambario temperatūros sviestą sumaišykite su cukrumi.

2. Į plakinį supilkite medų, vanilę, greipfrutų sultis ir maišydami įmuškite vieną kiaušinį.

3. Tuomet supilkite jogurtą ir dar kartą viską išmaišykite.

4. Kitame inde sumaišykite miltus, migdolus, cinamoną, imbierą bei kepimo miltelius, galiausiai į sausus ingredientus įmaišykite sviesto ir kiaušinio masę. Paruoštą mišinį supilkite į pailgą kepimo formą, prieš tai ištepę ją sviestu bei pabarstę miltais.

5. Pyragą kepkite 45 minutes iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

6. Prieš išimdami pyragą iš kepimo formos, palaukite, kol atvės. Per tą laiką pasiruoškite glajų: sumaišykite cukraus pudrą su greipfrutų sultimis ir plakite tol, kol gausite tirštą baltą masę. Glajų tepkite ant visiškai atvėsusio pyrago.
Ingredientai
200 g pikliuotų miltų
10 g kepimo miltelių
50 g maltų migdolų
1 a. š. malto imbiero
0,5 a. š. cinamono
1 kiaušinio
165 g sviesto
100 g cukraus
2 v. š. medaus
1 v. š. vanilės ekstrakto
100 ml jogurto
100 ml greipfrutų sulčių
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button