Sūrio sriuba su daržovėmis

Ši puiki, kreminė sriuba sušildys jus šaltais ir žvarbiais vakarais kai taip norisi jaukumo. Nenusivilsite 🙂

Pagaminsite per:40 min.
Paruošimas
1. Tortilijas supjaustykite 7–8 mm pločio juostelėmis ir sudėkite į gilią lėkštę.

2. Dubenyje išmaišykite visus padažo ingredientus.

3. Supilkite padažą ant tortilijų juostelių ir atsargiai išmaišykite, kad padažas tolygiai pasiskirstytų ant visų juostelių.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C ir kepkite traškučius 7–8 minutes, išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite, traškučiai taps traškūs.

5. Visas daržoves supjaustykite mažais kubeliais, sutarkuokite sūrį.

6. Keptuvėje svogūnus pakepinkite ant vidutinės ugnies 2 minutes, sudėkite morkas ir pakepkite dar 4 minutes.

7. Į puodą sudėkite likusias daržoves, jas virkite 15 minučių ant silpnos ugnies. Įdėkite pakepintus svogūnus bei morkas.

8. Įdėkite brokolių ir grietinėlės, druskos, pipirų ir virkite 5 minutes ant silpnos ugnies.

9. Įdėkite tarkuoto sūrio ir maišykite, kol sūris ištirps.

10. Patiekdami apibarstykite tortilijų juostelėmis.
Ingredientai
morkos - 400 gr.
svogūnai - 170 gr.
bulvės - 550 gr.
vidutinio dydžio brokoliai (500 g) - 1 vnt.
čederio sūris - 250 gr.
grietinėlė 20% - 300 ml.
augalinis aliejus - 1 šaukštas
daržovių sultinys arba vanduo - 1,5 l.
druska - pagal skonį
maltų juodųjų pipirų - ½ šaukštelio
tortilijos - 2 vnt.
Traškučių (tortilijų) padažas:
alyvuogių aliejus - 2 šaukštai.
malta paprika - 1 šaukštelis
džiovintas raudonėlis - ½ šaukštelio
česnako milteliai - ½ šaukštelio
druska - ½ šaukštelio
maltų juodųjų pipirų - ½ šaukštelio
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button