Kietuoju sūriu įdaryti paplotėliai (sumuštiniai), tai puikus patiekalas kaip užkandis ar vakarienė. Lengvai galite pasigaminti pagal šį receptą.
Pagaminsite per: | 25 min. |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Prikaistuvyje užvirkite 80 ml vandens, pilkite sultis, aliejų, berkite žiupsnelį druskos ir vėl užvirkite. Suberkite nusijotus miltus ir greitai išmaišykite iki vientisumo. Nukaistą tešlą baikite minkyti rankomis (atsargiai - ji karšta), dėkite į dubenį, užklokite rankšluosčiu ir ataušinkite balkone ar ant palangės. Per tą laiką rupiai sutarkuokite sūrį.
2. Atvėsusią tešlą padalykite į 8 dalis ir iškočiokite iš jų 2-3 mm storio apskritus lakštelius. Ant kiekvieno berkite sūrio, pabarstykite sezamais ir dėkite į sausą įkaitintą keptuvę.
3. Kai tik sūris ims lydytis (po 45-50 sekundžių), sulenkite ruošinuką pusiau ir šakute suspauskite kraštelius. Kepkite dar po 20 sekundžių iš abiejų pusių. Taip iškepkite visus paplotėlius. Patiekite apteptus lydytu sviestu.
2. Atvėsusią tešlą padalykite į 8 dalis ir iškočiokite iš jų 2-3 mm storio apskritus lakštelius. Ant kiekvieno berkite sūrio, pabarstykite sezamais ir dėkite į sausą įkaitintą keptuvę.
3. Kai tik sūris ims lydytis (po 45-50 sekundžių), sulenkite ruošinuką pusiau ir šakute suspauskite kraštelius. Kepkite dar po 20 sekundžių iš abiejų pusių. Taip iškepkite visus paplotėlius. Patiekite apteptus lydytu sviestu.
Ingredientai
* 160 g miltų
* 150 g puskiečio sūrio
* 80 ml pomidorų sulčių
* šaukšto sezamų
* 1,5 šaukšto aliejaus
* 30 g sviesto
* druskos
* 150 g puskiečio sūrio
* 80 ml pomidorų sulčių
* šaukšto sezamų
* 1,5 šaukšto aliejaus
* 30 g sviesto
* druskos
Siųsti atsiliepimą