Sūriu įdaryti paplotėliai

Kietuoju sūriu įdaryti paplotėliai (sumuštiniai), tai puikus patiekalas kaip užkandis ar vakarienė. Lengvai galite pasigaminti pagal šį receptą.

Pagaminsite per:25 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Prikaistuvyje užvirkite 80 ml vandens, pilkite sultis, aliejų, berkite žiupsnelį druskos ir vėl užvirkite. Suberkite nusijotus miltus ir greitai išmaišykite iki vientisumo. Nukaistą tešlą baikite minkyti rankomis (atsargiai - ji karšta), dėkite į dubenį, užklokite rankšluosčiu ir ataušinkite balkone ar ant palangės. Per tą laiką rupiai sutarkuokite sūrį.

2. Atvėsusią tešlą padalykite į 8 dalis ir iškočiokite iš jų 2-3 mm storio apskritus lakštelius. Ant kiekvieno berkite sūrio, pabarstykite sezamais ir dėkite į sausą įkaitintą keptuvę.

3. Kai tik sūris ims lydytis (po 45-50 sekundžių), sulenkite ruošinuką pusiau ir šakute suspauskite kraštelius. Kepkite dar po 20 sekundžių iš abiejų pusių. Taip iškepkite visus paplotėlius. Patiekite apteptus lydytu sviestu.
Ingredientai
* 160 g miltų
* 150 g puskiečio sūrio
* 80 ml pomidorų sulčių
* šaukšto sezamų
* 1,5 šaukšto aliejaus
* 30 g sviesto
* druskos
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Jei radote klaidą, praneškite mums apie tai pažymėdami tekstą ir paspausdami Ctrl+Enter.

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Back to top button

Pranešimas apie klaidą

Šis tekstas bus išsiųstas mūsų redaktoriams: