Šv. Kalėdų pyragas su vaisiais

Šis pyragas bus ne sausas, išraiškingo skonio, gausus džiovintų vaisių ir uogų. Skanus ir tikrai patiks visiems.

Pagaminsite per:180 min.
Porcijos:8
Paruošimas
1. Formą išklokite dvigubu sviestiniu popieriumi. Per naktį ar bent 3 val. brendyje pamirkykite džiovintus vaisius, vyšnias, migdolus, tarkuotus migdolus, cukatas ir apelsino bei citrinos žieveles.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. Dideliame dubenyje gerai sutrinkite sviestą su cukrumi, dėkite kiaušinius po 1 šaukštą ir visą laiką gerai plakite plaktuvu ar trinkite. Įdėkite 1 šaukštą miltų, jeigu masė atrodo varškės pavidalo. Galiausiai sudėkite visus miltus. Sudėkite vaisių masę ir gerai sumaišykite. Sukrėskite į formą, išlyginkite paviršių. Suvyniokite formą į dvigubą storą rudą popierių, apriškite virvele ir kitu lakštu uždenkite. Kepkite 1 val., tada sumažinkite orkaitėje karštį iki 140 laipsnių ir kepkite dar 2 ar 2,5 val.

3. Leiskite pyragui ataušti formoje.
Ingredientai
350g razinų „sultana“
350g juodųjų serbentų
350g paprastų razinų
125g cukruotų vyšnių
50g sveikų migdolų
50g susmulkintų migdolų
125g cukatų, smulkiai supjaustytų
1 apelsino žievelės, tarkuotos
1 citrinos žievelės, tarkuotos
5-6 šaukštų brendžio
225g sviesto,225g cukraus
6 kiaušinių ,suplaktų
275g miltų
1 šaukštelio prieskonių kepiniams
1/2 šaukštelio tarkuoto muškato riešuto
1/2 šaukštelio cinamono
1/2 šaukštelio tarkuoto imbiero
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button