Šv. Kalėdų pyragas su vaisiais

Šis pyragas bus ne sausas, išraiškingo skonio, gausus džiovintų vaisių ir uogų. Skanus ir tikrai patiks visiems.

Pagaminsite per:180 min.
Porcijos:8
Paruošimas
1. Formą išklokite dvigubu sviestiniu popieriumi. Per naktį ar bent 3 val. brendyje pamirkykite džiovintus vaisius, vyšnias, migdolus, tarkuotus migdolus, cukatas ir apelsino bei citrinos žieveles.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. Dideliame dubenyje gerai sutrinkite sviestą su cukrumi, dėkite kiaušinius po 1 šaukštą ir visą laiką gerai plakite plaktuvu ar trinkite. Įdėkite 1 šaukštą miltų, jeigu masė atrodo varškės pavidalo. Galiausiai sudėkite visus miltus. Sudėkite vaisių masę ir gerai sumaišykite. Sukrėskite į formą, išlyginkite paviršių. Suvyniokite formą į dvigubą storą rudą popierių, apriškite virvele ir kitu lakštu uždenkite. Kepkite 1 val., tada sumažinkite orkaitėje karštį iki 140 laipsnių ir kepkite dar 2 ar 2,5 val.

3. Leiskite pyragui ataušti formoje.
Ingredientai
* 350g razinų „sultana“
* 350g juodųjų serbentų
* 350g paprastų razinų
* 125g cukruotų vyšnių
* 50g sveikų migdolų
* 50g susmulkintų migdolų
* 125g cukatų, smulkiai supjaustytų
* 1 apelsino žievelės, tarkuotos
* 1 citrinos žievelės, tarkuotos
* 5-6 šaukštų brendžio
* 225g sviesto,225g cukraus
* 6 kiaušinių ,suplaktų
* 275g miltų
* 1 šaukštelio prieskonių kepiniams
* 1/2 šaukštelio tarkuoto muškato riešuto
* 1/2 šaukštelio cinamono
* 1/2 šaukštelio tarkuoto imbiero
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Jei radote klaidą, praneškite mums apie tai pažymėdami tekstą ir paspausdami Ctrl+Enter.

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Back to top button

Pranešimas apie klaidą

Šis tekstas bus išsiųstas mūsų redaktoriams: