Kiaulienos šonkauliukai tinka ne tik troškinti ir kepti orkaitėje, bet ir kepti ant grotelių. Kaip paruošti originalų marinatą?
Pagaminsite per: | 300 min. |
Kategorija: | Mėsos patiekalai |
Porcijos: | 4 |
Paruošimo būdas: | Kepimas |
Paruošimas
1. Kiaulienos šonkaulius gerai nuplaukite ir nuimkite plėvelę iš vidaus. Jei ant mėsos yra daug riebalų, supjaustykite ją peiliu. Tada supjaustykite šonkaulius išilgai kaulų ir sudėkite į didelį indą.
2. Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Šiek tiek suspauskite rankomis, kol išsiskirs svogūnų sultys ir viską supilkite ant mėsos.
3. Atskirame dubenyje sumaišykite kefyrą, druską, sojų padažą ir visus prieskonius. Supilkite mišinį ant šonkaulių, išmaišykite ir palikite marinuotis šaltoje vietoje 5-6 valandas. Prieš kepant šonkauliukus ant grotelių, būtina juos išimti iš šaldytuvo ir leisti pastovėti kambario temperatūroje. Tai yra, prieš kepant jie neturėtų būti šalti.
4. Patiekite paruoštus šonkauliukus su marinuotais svogūnais ir daržovėmis. O prie jų tiks skani gira ar šaltas alus.
2. Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Šiek tiek suspauskite rankomis, kol išsiskirs svogūnų sultys ir viską supilkite ant mėsos.
3. Atskirame dubenyje sumaišykite kefyrą, druską, sojų padažą ir visus prieskonius. Supilkite mišinį ant šonkaulių, išmaišykite ir palikite marinuotis šaltoje vietoje 5-6 valandas. Prieš kepant šonkauliukus ant grotelių, būtina juos išimti iš šaldytuvo ir leisti pastovėti kambario temperatūroje. Tai yra, prieš kepant jie neturėtų būti šalti.
4. Patiekite paruoštus šonkauliukus su marinuotais svogūnais ir daržovėmis. O prie jų tiks skani gira ar šaltas alus.
Ingredientai
* Svogūnai - 500 gramų
* Kefyras 2,5% - 500 ml
* Sojų padažas - 50 ml
* Maltas imbieras - 1/2 šaukštelio.
* Kalendros ir rozmarino sėklos - 1/2 šaukštelio.
* Druska pagal skonį.
* Kefyras 2,5% - 500 ml
* Sojų padažas - 50 ml
* Maltas imbieras - 1/2 šaukštelio.
* Kalendros ir rozmarino sėklos - 1/2 šaukštelio.
* Druska pagal skonį.
Siųsti atsiliepimą