Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Sviestinis moliūgas su feta ir spanguolių pagardu

Puikus sviestinio moliūgo receptas su feta ir spanguolėmis.

Pagaminsite per:30 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Įjungti orkaitę, nustačius 170C.

2. Moliūgą nulupti, išimti sėklyną, supjaustyti gabaliukais maždaug pusantro centimetro dydžio. Sumaišyti su druska, pipirais, aliejumi, traiškytu česnaku ir, jei turite drąsos, su cinamonu. (Kodėl drąsos? Su cinamonu neįprastesnis.)

3. Suberti į skardą, kišti į orkaitę ir kepti 25 min.

4. Per tą laiką pasidaryti spanguolių pagardo.

5. Smulkiai supjaustyti svogūną ir pakepinti keptuvėje su aliejumi ir lauro lapu iki skaidrumo. Suberti spanguoles ir pasmulkintas datules, užberti cukrumi, pašlakstyti citrinos sultimis ir pabarstyti žievele ir pamaišant kaitinti, kol dauguma spanguolių susproginės, o visas pagardas susijungs į tirštą ir vientisą darinį.

6. Iškepusius moliūgus sudėti į lėkštę, apibarstyti patrupintu fetos sūriu, epizodiškai uždėti spanguolio pagardo, pabarstyti smulkiais čiobrelio lapeliais.
Ingredientai
* 1/2 sviestinio moliūgo (didelis ir sultingas moliūgas netiks)
* 2 šaukštai aliejaus
* 2 skiltelės česnako
* druska
* grūsti juodi pipirai
* žiupsnelis malto cinamono (nebūtinai)
* 50-70 g feta sūrio
* pora šakelių čiobrelio
* Spanguolių pagardui:
* 300 g spanguolių (šviežių arba šaldytų)
* 7-10 minkštų džiovintų datulių
* 1 svogūnas
* 3 šaukštai cukraus
* 1 šaukštas aliejaus
* lauro lapas
* šiek tiek citrinos sulčių ir patarkuotos žievelės
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Panašus straipsniai