Sviestinis moliūgas su feta ir spanguolių pagardu

Puikus sviestinio moliūgo receptas su feta ir spanguolėmis.

Pagaminsite per:30 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Įjungti orkaitę, nustačius 170C.

2. Moliūgą nulupti, išimti sėklyną, supjaustyti gabaliukais maždaug pusantro centimetro dydžio. Sumaišyti su druska, pipirais, aliejumi, traiškytu česnaku ir, jei turite drąsos, su cinamonu. (Kodėl drąsos? Su cinamonu neįprastesnis.)

3. Suberti į skardą, kišti į orkaitę ir kepti 25 min.

4. Per tą laiką pasidaryti spanguolių pagardo.

5. Smulkiai supjaustyti svogūną ir pakepinti keptuvėje su aliejumi ir lauro lapu iki skaidrumo. Suberti spanguoles ir pasmulkintas datules, užberti cukrumi, pašlakstyti citrinos sultimis ir pabarstyti žievele ir pamaišant kaitinti, kol dauguma spanguolių susproginės, o visas pagardas susijungs į tirštą ir vientisą darinį.

6. Iškepusius moliūgus sudėti į lėkštę, apibarstyti patrupintu fetos sūriu, epizodiškai uždėti spanguolio pagardo, pabarstyti smulkiais čiobrelio lapeliais.
Ingredientai
1/2 sviestinio moliūgo (didelis ir sultingas moliūgas netiks)
2 šaukštai aliejaus
2 skiltelės česnako
druska
grūsti juodi pipirai
žiupsnelis malto cinamono (nebūtinai)
50-70 g feta sūrio
pora šakelių čiobrelio
Spanguolių pagardui:
300 g spanguolių (šviežių arba šaldytų)
7-10 minkštų džiovintų datulių
1 svogūnas
3 šaukštai cukraus
1 šaukštas aliejaus
lauro lapas
šiek tiek citrinos sulčių ir patarkuotos žievelės
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button