Temaki (suši) su lašiša

Gan šviežias ir naujas receptas. Šis patiekalas nėra labai populiarus, bet ne vienas japonų virtuvės žinovas paprastai žino apie "Temaki suši" egzistavimą.

Pagaminsite per:45 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Pirmiausia paruoškite ryžius. Juos nuplaukite šaltu vandeniu, kol jie bus visiškai skaidrūs. Sudėkite nuplautus ryžius į keptuvę su storu dugnu ir užpilkite stikline šalto vandens. Kai vanduo užvirs, sumažinkite šilumą, tada virkite dar 10 minučių uždengę dangčiu. Po to palikite ryžius dar 15 minučių pastovėti.

2. Lašišos filė šiek tiek pagardinkite druska. Įkaitinkite aliejų keptuvėje, tada kepkite žuvį. Žuvis iškepa labai greitai vos per 4-5 minutes. Atidėkite į šalį, kad atvėstų.

3. Paimkite „Daikon“ daigus, nuplaukite.

4. Tada paimkite svogūno laiškus ir susmulkinkite.

5. Supjaustykite agurką pailgais šiaudeliais (pjaunant skersai).

6. Paimkite gilų dubenį. Lašišos filė supjaustykite į nedidelius gabaliukus, sudėkite svogūno laiškus, majonezą ir gerai išmaišykite visus ingredientus.

7. Paimkite 2 "Nori" lapus ir perpjaukite per pusę.

8. Ant 1 lapelio dėkite ryžių, jie turėtų užimti ½ "Nori" lapo dalies, ant viršaus uždėkite šiek tiek cukraus ir wasabi padažo.

9. Ant ryžių uždėkite likusius ingredientus.

10. Atsargiai suvyniokite į kūgį, tada sudrėkinkite lapo kraštus šaltu vandeniu, kad jie gerai priliptų.

11. Skanaus!
Ingredientai
300 g ryžių
wasabi
200 g lašišos filė
4 lapai "nori"
1 agurkas
2 šaukštai majonezo
¼ puodelio žalių svogūnų
daikono daigai, pridėkite pagal skonį
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button