Tikros galios užkandis

Jei manėte, kad riešutų sviesto neįmanoma padaryti skanesnio, išbandykite šią versiją. Tepkite šį sviestą ant duonos, batono ar skrebučių.
Pagaminsite per: | 10 min. |
Porcijos: | 2 |
Paruošimas
1. Įkaitinkite aliejų ir moliūgų sėklas didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol aliejus išsilydys ir moliūgų sėklos tik pradės gelsti, maždaug 3 minutes.
2. Įpilkite sezamo ir chia sėklų. Virkite, nuolat maišant, kol sezamo sėklos taps auksinės spalvos, maždaug 2 minutes.
3. Perkelkite sėklas ir aliejų į didelį dubenį ir supilkite migdolų sviestą, klevų sirupą, druską ir Aleppo stiliaus pipirus.
4. Stipriai išmaišykite iki vientisos masės ir leiskite atvėsti.
2. Įpilkite sezamo ir chia sėklų. Virkite, nuolat maišant, kol sezamo sėklos taps auksinės spalvos, maždaug 2 minutes.
3. Perkelkite sėklas ir aliejų į didelį dubenį ir supilkite migdolų sviestą, klevų sirupą, druską ir Aleppo stiliaus pipirus.
4. Stipriai išmaišykite iki vientisos masės ir leiskite atvėsti.
Ingredientai
7 šaukštai pirmojo spaudimo kokosų aliejus
½ puodelio žalių moliūgų sėklų
⅓ puodelio žalių sezamo sėklų
3 šaukštai Chia sėklų
1½ puodelio nesaldinto natūralaus migdolų sviesto
1 valgomasis šaukštas gryno klevų sirupo
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis Aleppo stiliaus pipirų (tinka ir paprasti)
½ puodelio žalių moliūgų sėklų
⅓ puodelio žalių sezamo sėklų
3 šaukštai Chia sėklų
1½ puodelio nesaldinto natūralaus migdolų sviesto
1 valgomasis šaukštas gryno klevų sirupo
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis Aleppo stiliaus pipirų (tinka ir paprasti)
Siųsti atsiliepimą