Šis desertas ruošiamas visiškai be cukraus. Natūralus vyšnių skonis ir aromatas, traškus dugnas, tirštame padaže paskendusios gaivios uogos - visa tai patiks ne tik suaugusiems, bet ir vaikams.
Pagaminsite per: | 35 min. |
Porcijos: | 10 |
Paruošimas
1. Šaldytas vyšnias paliekame kambario temperatūroje apie 1-2 val., kad jos atitirptų ir jose atsirastų skystys.
2. Paruošiame 175°C (350°F) karštumo orkaitę. Pyrago tešlos dugną (ar 2 dugnus) ir šonus formoje lengvai subadome šakute kas 5-8 cm. Statome į prikaitintą orkaitę ir kepame neuždengus 15 min. Išimame iš orkaitės ir paliekame lengvai atvėsti.
3. Beriame puodan atitirpusias vyšnias. Kaitiname maišant virš vidutiniškos liepsnos 2-3 min. Vyšnios turi suminkštėti ir jų 2/3 turi panirti išsiskyrusiose sultyse.
4. Puodelyje šakute suplakame likerį, vanilę ir krakmolą. Plona srovele pilame į šaukštu maišomas vyšnias.
5. Sumažiname liepsną ir toliau maišant kaitiname vyšnias iki kol jas dengiantis padažas sutirštės ir taps beveik skaidrus - be balto krakmolo atspalvio. Nebūtina skysčio užvirinti! Šiame etape reik labai žiūrėti, kad nepradėtų degti padažas ant puodo sienelių ir dugno, nes pridegęs padažas apkartins ruošiamą vyšnių įdarą.
6. Nukeliame vyšnių įdarą nuo liepsnos ir paliekame aušti ir tirštėti kambario temperatūroje apie 10-15 min.
7. Vyšnių įdaru padengiame paruoštą pyrago dugną (ar 2 dugnus). Turi užtekti vienos vyšnios storio sluoksniu padengti aprašytą pyrago dugno dydį (ar 2 dugnus).
8. Vėl kepame 175°C (350°F) karštumo orkaitėje - 15 min. neuždengus.
9. Pyragą tiekiame į stalą tuojau pat, karštą. Šalia tinka derinti vanilinių ar pienikų ledų kamuoliukas. Šis pyragas tinka prie kavos, arbatos, raudono vyno.
2. Paruošiame 175°C (350°F) karštumo orkaitę. Pyrago tešlos dugną (ar 2 dugnus) ir šonus formoje lengvai subadome šakute kas 5-8 cm. Statome į prikaitintą orkaitę ir kepame neuždengus 15 min. Išimame iš orkaitės ir paliekame lengvai atvėsti.
3. Beriame puodan atitirpusias vyšnias. Kaitiname maišant virš vidutiniškos liepsnos 2-3 min. Vyšnios turi suminkštėti ir jų 2/3 turi panirti išsiskyrusiose sultyse.
4. Puodelyje šakute suplakame likerį, vanilę ir krakmolą. Plona srovele pilame į šaukštu maišomas vyšnias.
5. Sumažiname liepsną ir toliau maišant kaitiname vyšnias iki kol jas dengiantis padažas sutirštės ir taps beveik skaidrus - be balto krakmolo atspalvio. Nebūtina skysčio užvirinti! Šiame etape reik labai žiūrėti, kad nepradėtų degti padažas ant puodo sienelių ir dugno, nes pridegęs padažas apkartins ruošiamą vyšnių įdarą.
6. Nukeliame vyšnių įdarą nuo liepsnos ir paliekame aušti ir tirštėti kambario temperatūroje apie 10-15 min.
7. Vyšnių įdaru padengiame paruoštą pyrago dugną (ar 2 dugnus). Turi užtekti vienos vyšnios storio sluoksniu padengti aprašytą pyrago dugno dydį (ar 2 dugnus).
8. Vėl kepame 175°C (350°F) karštumo orkaitėje - 15 min. neuždengus.
9. Pyragą tiekiame į stalą tuojau pat, karštą. Šalia tinka derinti vanilinių ar pienikų ledų kamuoliukas. Šis pyragas tinka prie kavos, arbatos, raudono vyno.
Ingredientai
* 2 vnt. (23 cm skersmens) pyrago pagrindai - paruošti pagal receptą, arba pirktiniai.
* 900 g šaldytų vyšnių be kauliukų
* 100 ml apelsinų likerio, tamsaus romo ar panašiai
* 1 arbatiniai š. vanilės ekstrakto arba vanilės tyrės - nebūtinai
* 1 valgomi š. bulvių krakmolo
* 900 g šaldytų vyšnių be kauliukų
* 100 ml apelsinų likerio, tamsaus romo ar panašiai
* 1 arbatiniai š. vanilės ekstrakto arba vanilės tyrės - nebūtinai
* 1 valgomi š. bulvių krakmolo
Siųsti atsiliepimą