Tradicinė itališka picos tešla
Šis picos padas yra lygiai toks pat kaip Italijoje gaminamų picų. Kam važiuoti į Italiją, kai namuose galite pasigaminti šviežiausios picos!
Dėmesio, iš tiek tešlos išeina mažiausiai 4 picos! Vidutiniškai - 6 porcijos. Likusią tešlą užsišaldykite ir jos liks kitiems kartams 🙂
Pagaminsite per: | 80 min. |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Sumaišykite miltus su druska ir mielėmis. Įpilkite alyvuogių aliejaus ir vandens.
2. Minkykite tešlą. Ji neturėtų būti per sausa, bet ne per šlapia (minkyti reikia mažiausiai 20-25 minutes). Tešla turi tapti vientisa.
3. Įdėkite tešlą į dubenį ir uždenkite rankšluosčiu, laikykite 1 valandą šiltai.
4. Jeigu iškepsite tik 2 picas, likusią tešlą galite užšaldyti kitam kartui.
2. Minkykite tešlą. Ji neturėtų būti per sausa, bet ne per šlapia (minkyti reikia mažiausiai 20-25 minutes). Tešla turi tapti vientisa.
3. Įdėkite tešlą į dubenį ir uždenkite rankšluosčiu, laikykite 1 valandą šiltai.
4. Jeigu iškepsite tik 2 picas, likusią tešlą galite užšaldyti kitam kartui.
Ingredientai
1 kg miltų
550–600 ml vandens
20 g šviežių mielių
1 valgomasis šaukštas druskos
40 ml alyvuogių aliejaus
550–600 ml vandens
20 g šviežių mielių
1 valgomasis šaukštas druskos
40 ml alyvuogių aliejaus
Siųsti atsiliepimą