Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tradiciniai mieliniai blynai su razinomis

Šis mielinių blynų receptas puikiai tiks artėjant Užgavėnėms. Jeigu razinų nemėgstate, jas galima pakeisti džiovintomis spanguolėmis ar kepti visai be jų - bus labai skanu.

Pagaminsite per:60 min.
Kategorija:Iš miltų
Virtuvė:Lietuviška
Porcijos:4
Paruošimas
1. Pieną truputėlį pašildyti (turi būti tik lengvai šiltas, jokiu būdu ne karštas). Į šiltą pieną suberti mieles, cukrų ir druską. Išmaišyti, pridengti ir palikti 5 - 10 minučių pastovėti, kad mielės suputotų.

2. Į pieną įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Suberti miltus, supilti ištirpintą sviestą ir išmaišyti. Suberti švariai nuplautas razinas ir dar kartą išmaišyti.

3. Indą pridengti rankšluostėliu ir palikti šiltesnėje vietoje apie valandą, jog tešla pakiltų (tikslus laikas labai priklausys nuo patalpos temperatūros)

4. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus, dėti po šaukštą tešlos kiekvienam blynui kepti ant nedidelės kaitros gražiai apkepant iš abiejų pusių.
Ingredientai
* 2 stiklinės pieno
* 3 stiklinės miltų
* 0.5 stiklinės razinų
* 2 vienetai kiaušinių
* 3 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
* 40 gramų sviesto (arba 2 šaukštų aliejaus)
* 7 gramai sausų mielių (arba 20g šviežių)
* 1 žiupsnelis druskos
* aliejaus kepimui
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Panašus straipsniai