Šis mielinių blynų receptas puikiai tiks artėjant Užgavėnėms. Jeigu razinų nemėgstate, jas galima pakeisti džiovintomis spanguolėmis ar kepti visai be jų - bus labai skanu.
Pagaminsite per: | 60 min. |
Kategorija: | Iš miltų |
Virtuvė: | Lietuviška |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Pieną truputėlį pašildyti (turi būti tik lengvai šiltas, jokiu būdu ne karštas). Į šiltą pieną suberti mieles, cukrų ir druską. Išmaišyti, pridengti ir palikti 5 - 10 minučių pastovėti, kad mielės suputotų.
2. Į pieną įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Suberti miltus, supilti ištirpintą sviestą ir išmaišyti. Suberti švariai nuplautas razinas ir dar kartą išmaišyti.
3. Indą pridengti rankšluostėliu ir palikti šiltesnėje vietoje apie valandą, jog tešla pakiltų (tikslus laikas labai priklausys nuo patalpos temperatūros)
4. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus, dėti po šaukštą tešlos kiekvienam blynui kepti ant nedidelės kaitros gražiai apkepant iš abiejų pusių.
2. Į pieną įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Suberti miltus, supilti ištirpintą sviestą ir išmaišyti. Suberti švariai nuplautas razinas ir dar kartą išmaišyti.
3. Indą pridengti rankšluostėliu ir palikti šiltesnėje vietoje apie valandą, jog tešla pakiltų (tikslus laikas labai priklausys nuo patalpos temperatūros)
4. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus, dėti po šaukštą tešlos kiekvienam blynui kepti ant nedidelės kaitros gražiai apkepant iš abiejų pusių.
Ingredientai
* 2 stiklinės pieno
* 3 stiklinės miltų
* 0.5 stiklinės razinų
* 2 vienetai kiaušinių
* 3 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
* 40 gramų sviesto (arba 2 šaukštų aliejaus)
* 7 gramai sausų mielių (arba 20g šviežių)
* 1 žiupsnelis druskos
* aliejaus kepimui
* 3 stiklinės miltų
* 0.5 stiklinės razinų
* 2 vienetai kiaušinių
* 3 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
* 40 gramų sviesto (arba 2 šaukštų aliejaus)
* 7 gramai sausų mielių (arba 20g šviežių)
* 1 žiupsnelis druskos
* aliejaus kepimui
Siųsti atsiliepimą