Traškūs avižiniai sausainiai

Be galo skanus avižinių sausainių receptas. Ypač paprastas, greitai paruošiama. Tiesiog smaližių vakarienė!
Pagaminsite per: | 30 min. |
Porcijos: | 8 |
Paruošimas
1. Sumaišykite avižinius dribsnius su miltais, saulėgrąžomis, cukrum, druska ir kepimo milteliais.
2. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir medų, įmaišykite šaukšte verdančio vandens ištirpintą sodą. Kai skystis stipriai suputos, nukaiskite ir iškart sumaišykite su sausais produktais.
3. Formuokite graikinio riešuto dydžio kamuoliukus, sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos per 3 cm vieną nuo kito. Kepkite iki 180 laipsnių temp. įkaitintoje orkaitėje 12-14 minučių, kol gražiai parus. Patiekite su pienu.
2. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir medų, įmaišykite šaukšte verdančio vandens ištirpintą sodą. Kai skystis stipriai suputos, nukaiskite ir iškart sumaišykite su sausais produktais.
3. Formuokite graikinio riešuto dydžio kamuoliukus, sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos per 3 cm vieną nuo kito. Kepkite iki 180 laipsnių temp. įkaitintoje orkaitėje 12-14 minučių, kol gražiai parus. Patiekite su pienu.
Ingredientai
120 g miltų
50 g visagrūdžių kvietinių miltų
130 g smulkių greitai paruošiamų avižinių dribsnių
120 g cukraus
30 g medaus
140 g sviesto
šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštai saulėgrąžų branduolių
0,5 šaukštelio sodos
žiupsnelio druskos
50 g visagrūdžių kvietinių miltų
130 g smulkių greitai paruošiamų avižinių dribsnių
120 g cukraus
30 g medaus
140 g sviesto
šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštai saulėgrąžų branduolių
0,5 šaukštelio sodos
žiupsnelio druskos
Siųsti atsiliepimą