Velykinis pyragas – Šokoladinė BOBA

Tobulas pyragas ant Velykų stalo - BOBA (Šokoladinis pyragas). Skanus, saldus ir tirpstantis burnoje.

Pagaminsite per:60 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje su cukrumi ir dviem šaukštais miltų. Palikite 15 minučių, kad mielės išbrinktų.

2. Sviestą ištirpinkite ir užminkykite tešlą iš visų išvardintų produktų (išskyrus šokoladą ir miltus šokoladiniam sluoksniui ir produktus formai).

3. Padalinkite tešlą į dvi dalis - didesnę ir mažesnę. Šokoladą ištirpinkite ir padėkite į šoną, kad šiek tiek atvėstų.

4. Šiltą supilkite į didesnę dalį tešlos, įberkite miltų. Išminkykite. Suformuokite du rutulius ir palikite kol pakils.

5. Kai tešlos tūris padvigubės, perminkykite ir dar kartą palikite pakilti apie 30-40 minučių.

6. Iškočiokite vienodo storio stačiakampius, uždėkite vieną ant kito ir suvyniokite.

7. Formą gausiai patepkite sviestu, pabarstykite ruduoju cukrumi ir migdolų plokštelėmis.

8. Suvyniotą tešlą sudėkite į formą ir vėl palikite šiek tiek pakilti. Tai truks apie 45 minutes.

9. Kepkite 170 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Patikrinkite medinių dantų krapštuku.

10. Kai pyragas iškeps, paikite atvėsti apie 7 minutes. Po to išimkite iš formos ir pilnai atvėsinkite.
Ingredientai
* 250 ml šilto pieno
* 40 g šviežių mielių
* 100 g sviesto
* 600 g miltų + ~50 g šokoladiniams sluoksniui
* 140 g cukraus
* 6 tryniai
* 2 kiaušiniai
* žiupsnelis druskos
* 1 šaukštelis vanilinio ekstrakto
* 200 g juodojo šokolado
* 2 šaukštai sviesto formai patepti
* 2 šaukštai rudojo cukraus formai pabarstyti
* 2 šaukštai migdolų plokštelių formai pabarstyti
* 28 cm skersmens forma su skyle (~2,5 l tūrio)
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button