Veršienos ir grybų pyragas

Šis patiekalas pateikiamas atvėsintas kaip užkandis, nors puikiai tinka ir pašildytas. Puikiai tiks vakarienei ar pietums!

Pagaminsite per:100 min.
Porcijos:8
Paruošimas
1. Smulkiai supjaustykite žalumynus. Kiaušinius išplakite su grietine, suberkite maltą mėsą, druską ir žoleles. Sumaišykite ir padėkite į šaldytuvą.

2. Įdėkite grybus į puodą su verdančiu vandeniu ir virkite 10 minučių. Išimkite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Kepkite aliejuje su smulkiai supjaustytais svogūnais ir česnakais 4-5 minutes. Atvėsinkite.

3. Formą padenkite folija. Dėkite pirmąjį sluoksnį - veršieną.

4. Viršuje - pusę turimų grybų.

5. Tada vėl veršieną, grybus ir vėl veršieną. Formą uždenkite sviestiniu popieriumi, o tada folija. Esamą formą įdėkite į didesnę formą ir ją užpildykite vandeniu iki pusės.

6. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių, 30 minučių, tada nuimkite foliją ir kepkite dar 15 minučių. Po to išjunkite orkaitę ir palikite pastovėti dar 15 minučių. Patiekite atšaldytą.
Ingredientai
* Šaldyti miško grybai 750 g
* Malta veršiena 500 g
* Didelis svogūnas 1 vnt
* Kiaušiniai 2 vnt
* Grietinės 100 g
* Žalumynų (petražolės, krapai, svogūnai) 30 g
* Druskos ir pipirų pagal skonį
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button