Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vietnamietiška sriuba – Pho-bo

Tikro, skanaus vietnamietiško pho-bo receptas. Kadangi ingredientų yra daug ir lengva susipainioti, receptą suskirstome į tris skyrius: sultinys, pila ir žolelės. Galutinis žingsnis - viską dubenyje užpilti sultiniu ir atskirai patiekti žoleles.

Pagaminsite per:210 min.
Kategorija:Sriubos
Virtuvė:Vietnamas
Porcijos:6
Paruošimas
1. PIRMAS SKYRIUS. Sultinys. Mėsą sultiniui (blauzdas) nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu ir padėkite ant ugnies.

2. Kol sultinys verda, paruoškite svogūną ir imbierą: supjaustykite juos 1-1,5 cm storio apskritimais ir apkepkite ant atviros ugnies (pusę svogūno pasilikite didžiajam finalui). Jei nežinote, kur gauti atvirą ugnį - įjunkite dujinę viryklę (taip, teks paaukoti jos švarumą) ir dėkite apskritimus tiesiai ant degiklio, periodiškai juos sukdami, kol jie šiek tiek suminkštės. Apdegęs svogūnų ir imbiero paviršius yra nerekomenduojamas, o tik sveikintinas). Jei neturite dujinės viryklės, tą patį darykite ant sausos keptuvės. Bet kuriuo atveju nepamirškite įjungti gartraukio - nuo jo sklis dūmai. Šiek tiek atvėsinkite, peiliu nuvalykite juodas nudegimo žymes, nuplaukite po vandeniu. Ir neišsigąskite - tai nėra taip sudėtinga ar daug laiko reikalaujanti užduotis, kaip atrodo.

3. Iš verdančio sultinio nukoškite putas, supilkite čili pipirus, anyžių žvaigždutes, gvazdikėlius, nesmulkintą cinamoną, druską, cukrų ir žuvies padažą. Uždenkite dangčiu, pastatykite ant silpnos ugnies ir palikite 1,5 valandos.

4. Po 1,5 valandos išimkite didžiąją dalį mėsos (kaulus ir likusią mėsą palikite dar 1,5 valandos). Išimtą mėsą 10 minučių pamirkykite šaltame vandenyje, kad vėliau mėsa nebūtų tamsesnė ir nesupelijusi, ir atidėkite į šalį iki antrojo skyriaus. Kaip jau supratote, tai padarėme tam, kad mėsa visiškai neišvirtų į kažką neryškaus ir būtų galima ja skaniai pasimėgauti paruoštoje sriuboje.

5. Kai sultinys iš viso verda bent 3 valandas, išjunkite ir perkoškite. Paragaukite sultinio - jis turi būti šiek tiek persūdytas, šiek tiek per sūrus ir labai gausus prieskonių. Jei taip nėra, galite įberti druskos, cukraus, žuvies padažo. Užpylus tokį sultinį ant neraugintų žolelių ir makaronų, viskas bus subalansuota.

6. ANTRAS SKYRIUS. Kol verda sultinys, paruošiu dubens turinį.

7. Išvirkite ryžių makaronus, kaip nurodyta ant pakuotės. Kadangi paprastai verdu daugiau nei vieną ar du kartus, išvirtus juos atvėsinu šaltu vandeniu ir susuku į porcijinius ryšulėlius, kad būtų lengviau juos suvalgyti. Į kiekvieną dubenėlį įdėjau po vieną tokį lizdą.

8. Mėsą, kurią išgelbėjome nuo visiško išvirimo ir po pusantros valandos ištraukėme iš sultinio, supjaustėme plonais griežinėliais ir sudėjome į piadą.

9. Taip pat siunčiame žalią jautienos nugarinę, šiek tiek užšaldytą šaldiklyje ir supjaustytą ploniausiais griežinėliais. Kai viską supilsime į šnypščiantį sultinį, nugarinės griežinėliai turėtų pakeisti spalvą, išskyrus gardų rausvą vidurį. Savaime suprantama, kad mėsa turi būti aukščiausios kokybės. Jei nesate tikri, kad mėsa yra 100 % košerinė, geriau praleiskite šį punktą ir naudokite daugiau virtos mėsos.

10. TREČIAS SKYRIUS: Vaistažolės. Lengviausia! Viską nuplaukite, nupjaukite kalendras, mėtas ir bazilikus nuo kotelių (nesmulkinkite, tegul viskas būna stambiai). Žaliasis svogūnas ir laimas žiedais, svogūnai plonais žiedais. Aitriosios paprikos gali būti džiovintos, šviežios, bet kokios spalvos ir net su padažu (mano mėgstamiausias - Sriracha). Viską sudėkite į atskirą lėkštę, o kai jau būsite supylę antrojo skyriaus rezultatus, sėskite prie stalo pasimėgauti ir dosniai paskandinkite mėgstamas žoleles garuojančiame, apetitą žadinančiame dubenyje.

Ingredientai
* Šviežios kalendros 1 pak.
* Jautienos blauzdos 1 kg
* Baltasis svogūnas 2 galvos
* Imbieras 100 g
* Anyžius (badjan) 5 vienetai
* Gvazdikėliai 6 vienetai
* Cinamonas 1 lazdelė
* Druska 1 šaukštas
* Žuvų padažas 4 valgomieji šaukštai
* Cukrus 1 valgomasis šaukštas
* Ryžių makaronai 300 g
* Jautienos nugarinė 300 g
* Svogūnų laiškai pagal skonį
* Mėtos 1 pundelis
* Bazilikas 1 pundelis
* Aitriosios paprikos pagal skonį
* Citrina 1 vnt.
* Pupelių daigai pagal skonį
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Panašus straipsniai