Virtų bulvių cepelinų receptas su faršu

Kas nemėgsta tarkuotų bulvių cepelinų, turime alternatyvą - virtų bulvių cepelinai.

Pagaminsite per:60 min.
Porcijos:2
Paruošimas
1. Bulves išverdame, nusunkiame ir sugrūdame grūstuve. Leidžiame ataušti. Tuomet įdedame kiaušinį, pasūdome, suberiame krakmolą (trys ketvirčiai stiklinės) ir išminkome iki vientisos masės;

2. Keptuvėje pakepiname smulkintą svogūną bei tarkuotą morką. Tuomet suberiame kiaulienos faršą ir kartu pakepiname. Pasūdome, pagardiname šviežiai maltais pipirais;

3. Iš bulvių masės darome paplotėlius/blynelius, jų viduryje įdedame šaukštą mėsos, kraštelius užlankstome – štai cepelino formos kukuliai. Jeigu limpa prie rankų, jas pasišlapiname. Suformuotus cepelinus dedame ant lentelės, apibarstytos krakmolu, kad nepriliptų;

4. Puode užverdame pasūdytą vandenį, sudedame cepelinus ir verdame apie 8-12 min. (kol iškils į paviršių);

5. Valgome su šoninės-grietinės padažu (šoninę apkepame keptuvėje su svogūnu, baigiant kepti uždedame keletą šauktų grietinės ir gerai išmaišome).
Ingredientai
* Bulvės, 1 kg
* Krakmolas, 3/4 stiklinės
* Kiaušinis, 1 vnt.
* Kiaulienos faršas, 400 g
* Morkos, 1 vnt.
* Svogūnas, 1 vnt.
* Druska, žiupsnelis
* Malti pipirai, pagal skonį
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button