Virtų bulvių cepelinų receptas su faršu

Kas nemėgsta tarkuotų bulvių cepelinų, turime alternatyvą - virtų bulvių cepelinai.

Pagaminsite per:60 min.
Porcijos:2
Paruošimas
1. Bulves išverdame, nusunkiame ir sugrūdame grūstuve. Leidžiame ataušti. Tuomet įdedame kiaušinį, pasūdome, suberiame krakmolą (trys ketvirčiai stiklinės) ir išminkome iki vientisos masės;

2. Keptuvėje pakepiname smulkintą svogūną bei tarkuotą morką. Tuomet suberiame kiaulienos faršą ir kartu pakepiname. Pasūdome, pagardiname šviežiai maltais pipirais;

3. Iš bulvių masės darome paplotėlius/blynelius, jų viduryje įdedame šaukštą mėsos, kraštelius užlankstome – štai cepelino formos kukuliai. Jeigu limpa prie rankų, jas pasišlapiname. Suformuotus cepelinus dedame ant lentelės, apibarstytos krakmolu, kad nepriliptų;

4. Puode užverdame pasūdytą vandenį, sudedame cepelinus ir verdame apie 8-12 min. (kol iškils į paviršių);

5. Valgome su šoninės-grietinės padažu (šoninę apkepame keptuvėje su svogūnu, baigiant kepti uždedame keletą šauktų grietinės ir gerai išmaišome).
Ingredientai
* Bulvės, 1 kg
* Krakmolas, 3/4 stiklinės
* Kiaušinis, 1 vnt.
* Kiaulienos faršas, 400 g
* Morkos, 1 vnt.
* Svogūnas, 1 vnt.
* Druska, žiupsnelis
* Malti pipirai, pagal skonį
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Jei radote klaidą, praneškite mums apie tai pažymėdami tekstą ir paspausdami Ctrl+Enter.

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Back to top button

Pranešimas apie klaidą

Šis tekstas bus išsiųstas mūsų redaktoriams: