Vištienos filė Provanso žolelių padaže

Pagal šį receptą iškepta vištienos filė gausis sultinga ir švelni. Padažas bus su rūgštele. Išbandykite, tikrai nenusivilsite.

Pagaminsite per:45 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Nuplautą vištienos filė nusausinkite servetėlėmis. Pagardinkite druska ir pipirais, filė pavoliokite miltuose.

2. Kepkite ant vidutinės ugnies aliejuje 5 minutes iš kiekvienos pusės arba tol, kol vištienos filė praras rausvą spalvą.

3. Filė perkelkite į lėkštę ir laikykite šiltai. Nuo pomidorų pašalinkite odelę, pašalinkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Iš keptuvės nusausinkite riebalų perteklių, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką ir Vorčesterio padažą, pakepkite 30–40 sekundžių.

4. Sudėkite susmulkintus pomidorus ir pakepkite, kol pilnai išsiskirs sultys.

5. Supilkite vyną ir beveik visiškai išgarinkite. Įpilkite sultinio ir užvirkite. Įdėkite miltų, kad padažas šiek tiek sutirštėtų.

6. Į padažą sudėkite susmulkintus bazilikus ir alyvuoges, užvirkite.

7. Pagardinkite druska. Filė įdėkite į keptuvę. Padažas pilnai turi padengti vištienos filė. Pakaitinkite kelias minutes.

8. Vištienos filė patiekite užpildami padažu.
Ingredientai
* Vištienos filė 4 vnt
* Pomidorai 350 g
* Sauso baltojo vyno 250 ml
* Didelė česnako skiltelė 2 vnt
* Vištienos sultinys 500 ml
* Vusterio padažas 1/2 šaukštelio
* Juodosios alyvuogės 80 g
* Baziliko
* Kvietiniai miltai 1 šaukštelis
* Druskos ir pipirų pagal skonį
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button