Vištienos kepenėlių receptas su grybais grietinėlės padaže

Šio patiekalo skonis yra subtilesnis dėl grietinėlės, o ne grietinės. Patiekite su bulvių koše. Jei negalėjote nusipirkti riebios grietinėlės, ruošdami šį patiekalą galite naudoti grietinę - ji suteiks šiek tiek rūgštumo.

Pagaminsite per:45 min.
Porcijos:6
Paruošimas
1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Pievagrybius supjaustykite ketvirčiais. Nuplaukite kepenėles, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite mažais gabalėliais. Viską gaminkite gilioje keptuvėje. Pakaitinkite 2 v. šaukštus aliejaus. Kepenėles kepkite iš visų pusių iki aukso rudos spalvos, maždaug 3–4 minutes iš kiekvienos pusės.

2. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir išimkite kepenėles. Tada sudėkite svogūnus bei česnakus. Maišydami kepkite apie 5 minutes.

3. Į keptuvę suberkite miltus ir pakepinkite maišant apie 1 minutę. Supilkite sultinį, įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį. Į sultinį sudėkite apkeptas kepenis. Užvirkite, sumažinkite kaitrą iki minimumo ir troškinkite po dangčiu apie 10 minučių.

4. Sudėkite grybus.

5. Troškinkite dar 7 minutes. 3 minutes prieš viryklės išjungimą supilkite grietinėlę ir suberkite petražoles.

6. Patiekite su bulvių koše.
Ingredientai
Vištienos kepenėlės 1 kg
Didelis svogūnas 1 vnt
Pievagrybiai 300 g
Česnakai 4 skiltelės
Kvietiniai miltai 1 v. šaukštas
Vištienos ar daržovių sultinys 300 ml
Riebios grietinėlės (20%, geriau 30%) 300 ml
Druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Kapotų petražolių 1 v. šaukštas
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button