Ypatingai skanios mielinės bandelės su riešutais

Pagal mūsų svetainėje pateiktą mielinių bandelių su riešutais receptą, jūs pasigaminsite nepaprasto skonio ir minkštumo bandeles. Išbandykite!

Pagaminsite per:200 min.
Porcijos:6
Paruošimas
1. Tešlos paruošimas. Ištirpinkite mieles šiltame piene. Įdėkite 1 šaukštelį cukraus. Įpilkite 2 šaukštelius miltų ir išmaišykite.

2. Palikite 15-20 minučių.

3. Įpilkite išlydytą ir atvėsintą sviestą, visą likusį cukrų ir kiaušinius. Sumaišykite. Įpilkite 3/4 miltų ir pradėkite minkyti tešlą. Minkykite tešlą 8-10 minučių.

4. Uždenkite ir palikite pakilti 1-2 valandas. Per tą laiką tešlos turėtų padvigubėti.

5. Kol tešla kyla, ruošiame įdarą. Nulupkite obuolį, pašalinkite sėklas ir supjaustykite mažais kubeliais.

6. Įpilkite kapotų riešutų ir kitų ingredientų, išskyrus aliejų.

7. Sumaišykite. Paimkite gabalą tešlos ir iškočiokite į stačiakampį. Sutepkite minkštu sviestu.

8. Tolygiai paskirstykite įdarą.

9. Susukite tešlą su įdaru į ritinį.

10. Supjaustykite ją į lygias dalis (po 3-4 cm). Bandeles sudėkite į formą arba ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi.

11. Palikite pakilti 40-50 minučių. Sutepkite išplaktu kiaušiniu ir dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių. Kepkite iki aukso rudos spalvos, apie 20 minučių.

12. Patiekite šiltas arba visiškai atvėsintas.
Ingredientai
Tešlai:
Pieno 190 ml
Cukraus 50 g
Sausų mielių 8 g
Sviesto 100 g
Kiaušinių 2 vnt
Miltų 550 g
Įdarui:
Vidutinio dydžio obuolys 1 vnt
Cinamono 1 v. šaukštas
Razinų 50 g
Graikinių riešutų 50 g
Rudojo cukraus 150 g
Sviesto 50 g
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button