Žemaičių blynai

Tobuliausias žemaičių blynų receptas. Pats skaniausias būdas pagaminti pietus mylimiems žmonėms.

Pagaminsite per:30 min.
Kategorija:Bulvių patiekalai
Virtuvė:Lietuviška
Porcijos:6
Paruošimas
1. Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite ir sudėkite , miltus, krakmolą, druska bei gerai viską išminkykite.

. Faršą pakepinkite keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

3. Į bulvių masę dėkite įdaro ir formuokite paplotėlius. Apkepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Sudėkite į dubenį su dangčiu, kad sušustų.

4. Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Supilkite išplaktą grietinę ir pieną su miltais. Kaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės ir tuomet sudėkite krapus.
Ingredientai
Blynams:
15 vidutinio dydžio bulvių;
2 kiaušinių;
3 v.š. miltų;
3 v.š. krakmolo;
1 a.š. druskos;
Įdarui:
300g kalakutienos faršo;
1 svogūno;
druskos, juodųjų pipirų;
Padažui:
150g grietinės;
150g pieno;
1 v.š. sviesto;
1 a.š. miltų;
1 skiltelės česnako;
šv. krapų.
1 Įvertinimas:
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą
Redaktorius
-02-17 20:30
Skanu!
Back to top button