Traškus pagrindas, subtilus kreminis sluoksnis ir ryškus citrusinis skonis – tobulas tortas šventiniam ar kasdieniniam stalui.
Pagaminsite per: | 160 min. |
Kategorija: | Pyragai |
Porcijos: | 6 |
Paruošimas
1. Sausainius sutrinkite blenderiu iki trupinių. Sudėkite lydytą sviestą ir išmaišykite. Dedame į formą ir gerai sutankiname. Statome į šaldytuvą, kol ruošiame įdarą. ⠀ ⠀
2. Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite 15 minučių. Po to ištirpinkite mikrobangų krosnelėje.
3. Į kreminį sūrį suberkite cukrų, grietinėlę, ištirpintą želatiną ir viską sutrinkite blenderiu iki vientisos konsistencijos. Dėti ant pagrindo ir padėti į šaldytuvą, kol sustings.
4. Mandarinams želatiną užpilkite vandeniu ir palikite 15 min. Nuluptus mandarinus sumušame blenderiu, sultis perfiltruojame per sietelį.
5. Suberkite cukrų ir maišydami užvirinkite. Išjunkite ugnį, supilkite išbrinkusią želatiną ir maišykite, kol ištirps.
6. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir supilkite į vidų. Dedame į šaldytuvą kelioms valandoms.
7. Gatavą pyragą galima papuošti mėtų lapeliais arba mandarinų griežinėliais.
2. Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite 15 minučių. Po to ištirpinkite mikrobangų krosnelėje.
3. Į kreminį sūrį suberkite cukrų, grietinėlę, ištirpintą želatiną ir viską sutrinkite blenderiu iki vientisos konsistencijos. Dėti ant pagrindo ir padėti į šaldytuvą, kol sustings.
4. Mandarinams želatiną užpilkite vandeniu ir palikite 15 min. Nuluptus mandarinus sumušame blenderiu, sultis perfiltruojame per sietelį.
5. Suberkite cukrų ir maišydami užvirinkite. Išjunkite ugnį, supilkite išbrinkusią želatiną ir maišykite, kol ištirps.
6. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir supilkite į vidų. Dedame į šaldytuvą kelioms valandoms.
7. Gatavą pyragą galima papuošti mėtų lapeliais arba mandarinų griežinėliais.
Ingredientai
* Ingredientai pagrindui:
* - 150 gramų trapios tešlos sausainių;
* - 60 gramų sviesto.
* Įdarui:
* - 10 gramų želatinos;
* - 40 mililitrų šalto vandens;
* - 400 gramų grietinėlės sūrio;
* - 75 gramai cukraus;
* - 100 mililitrų grietinėlės (30%).
* Mandarinų želė:
* - 10 gramų želatinos;
* - 50 mililitrų šalto vandens;
* - 6 gabalėliai mandarinų;
* - 40 gramų cukraus.
* - 150 gramų trapios tešlos sausainių;
* - 60 gramų sviesto.
* Įdarui:
* - 10 gramų želatinos;
* - 40 mililitrų šalto vandens;
* - 400 gramų grietinėlės sūrio;
* - 75 gramai cukraus;
* - 100 mililitrų grietinėlės (30%).
* Mandarinų želė:
* - 10 gramų želatinos;
* - 50 mililitrų šalto vandens;
* - 6 gabalėliai mandarinų;
* - 40 gramų cukraus.
Siųsti atsiliepimą