Žirnių ir morkų sriuba su šonine

Lengva ir greita pagaminama sriuba su žirniais, morkomis ir šonine.

Pagaminsite per:55 min.
Porcijos:6
Paruošimas
1. Žirnius perplauname ir sudedame į verdantį sultinį. Verdame apie 40 minučių arba kol žirniai visiškai suvirs.

2. Kol žirniai verda keptuvėje kepiname kubeliais supjaustytą šoninę. Jeigu šoninė liesesnė, įdedame šaukštą sviesto, tuomet sudedame smulkiai supjaustytą svogūną. Kepame kelias minutes, kad svogūnas gražiai parustų.

3. Morkas supjaustome nedideliais kubeliais.

4. Į puodą su bebaigiančiais išvirti žirniais sudedame morkas ir kepintą šoninę su svogūnais. Paverdame dar keliolika minučių arba kol morkos bus išvirusios. Jeigu reikia pasūdome, įberiame šviežiai maltų pipirų.

5. Tiekiame su petražolėmis.
Ingredientai
2 l sultinio
1 stiklinės skaldytų žirnių
100 g šoninės
1 v. š. sviesto
1 svogūno
2 morkų
druskos, pipirų
petražolių
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button